Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susținut, în plenul Camerei Deputaților, raportul asupra proiectului de Lege pentru instituirea zilei de 17 noiembrie ca „Ziua Națională a copilului prematur din România”.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 17 noiembrie ca Ziua Națională a copilului prematur din România. Această zi poate fi marcată de către autoritățile administrație publice centrale și locale, precum și de către organizațiile neguvernamentale, prin organizarea de evenimente dedicate copiilor prematuri”, a declarat Maricela Cobuz.

Potrivit deputatului sucevean, în săptămâna care include data de 17 noiembrie, Ministerul Sănătății, prezintă în fața comisiilor de sănătate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, un raport privind situația copiilor prematuri din România, precum și progresele înregistrate în acest domeniu.

„Ca medic pediatru am îngrijit, am salvat copii prematuri și cred că această lege va aduce un plus valoare pentru domeniul Neonatologie. Mulțumesc domnului Buicu Florin, Președinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților și tuturor celor implicați! Doamne ajută să avem legi cât mai bune”,  a mai declarat deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.