Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, a susținut o declarație politică, în ședința de Plen a Camerei Deputaților, în care a făcut referire la semnificația zilei internaționale a femeilor din mediul rural, sărbătorită la inițiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008.

Această zi, are ca scop aprecierea importanței cât și contribuția femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societății. Astfel, femeia din mediul rural a obținut recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple pe care și le-a asumat de-a lungul timpului, de la creșterea copiilor, dezvoltarea agriculturii și creșterea de animale, până la crearea de mici afaceri, păstrarea și promovarea tradițiilor locale și bunăstarea familiei”, a declarat aceasta.

Maricela Cobuz susține că, deși valorile satului românesc au început să fie promovate, odată cu ele și rolul femeii de la sat, cu toate acestea, prejudecățile au rămas iar inegalitatea între sexe încă se păstrează.

Femeia de la țară este încă nedreptățită, suportând zilnic tratamente discriminatorii, ea suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță. Încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural duce la crearea unui cadru propice privind accesul pe piața forței de muncă a acestora, la conștientizarea șanselor pe care le pot avea dar și posibilitățile de obținere a unui loc de muncă. În acest sens, Guvernul PSD își propune prin Programul de Guvernare să înființeze și să organizeze Agenții de Mediere între cererea și oferta de muncă din mediul rural, să asigure politici agricole și de dezvoltare rurală care vor stimula crearea de noi locuri de muncă”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

În încheiere, Maricela Cobuz a declarat că va propune legi care să sprijine femeile din mediul rural, ele reprezentând o parte importantă a societăţii care nu trebuie eludată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.