Minstrul Muncii, Marius Budăi a anunţat luni calendarul legii salarizării, el afirmând că liderii coaliţiei au stabilit ca până la 15 iulie 2023 să fie gata analiza cu Banca Mondială şi proiectul de lege, în perioada 15 iulie – 31 august să aibă loc dezbateri cu toate sindicatele, după care depunerea proiectului în Parlament, la 1 septembrie, la debutul sesiunii parlamentare. El a precizat că acest ”calendar a fost mult restrâns, exact pentru a arăta deschidere că sunt determinaţi să rezolve problemele”.

Ministrul Muncii a declarat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria că pe legea salarizării s-a decis ieri de liderii coaliţiei un calendar, după discuţiile avute cu sindicatele din învăţământ.

”Legea salarizării este aferentă cererii de plată numărul 4. Însă, noi nu suntem nici cu cererea doi încheiată, urmează cererea 3 şi apoi cererea 4, însă liderii coaliţiei au hotărât aşa: Până la 15 iulie 2023 să fie gata analiza cu Banca Mondială şi proiectul să fie gata, în perioada 15 iulie – 31 august dezbateri cu toate sindicatele, nu la secretat, cum a fost scris PNRR, după care depunere în Parlament, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară”, a spus ministrul.

Marius Budăi a precizat că acest ”calendar a fost mult restrâns, exact pentru a arăta deschidere că sunt determinaţi să rezolve problemele”, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.