Supranumita si tara Soarelui-apune, Maroc este precum un tablou pictat in culori aprinse, impregnat in traditie, cultura si mister. Asadar, daca vrei ca urmatoarea ta calatorie sa fie una neconventionala, sa-ti extinda orizonturile si sa-ti incerce limitele, aceasta este, cu siguranta, destinatia potrivita. Plimbandu-te printre gheretele ticsite cu oale de lut, narghilele si esarfe multicolore din centrul Marrakech-ului sau printre ruinele orasului vechi din Fez, vei simti ca te-ai teleportat in alta lume si in alte vremuri. Asadar, pentru a savura din plin mozaicul de peisaje, arome si obiceiuri, rezerva-ti cel putin o saptamana pe care sa o petreci aici.

Afla in continuare ceea ce trebuie sa stii inainte de a porni in fascinanta calatorie in Maroc, tara culorilor si a contrastelor:

Cum sunt localnicii?

Odata ce ajungi in Maroc, asteapta-te sa fii tratat cu cordialitate si caldura de catre localnici. Fiind obisnuiti cu turistii, sta in firea lor sa-i trateze pe cei ce le viziteaza meleagurile cu mult respect si serviabilitate. Asadar, pregateste-te sa fii privit lung si cu interes de marocanii de toate varstele, care vor astepta momentul potrivit sa intre in vorba cu tine si sa afle de unde vii, cu ce te ocupi etc.

In zonele rurale, unde se pastreaza traditia, e foarte probabil ca localnicii sa te invite la masa in casa lor, unde vei fi tratat cu mult respect, chiar regeste. De asemenea, afla ca majoritatea vorbesc fluent engleza si sunt de-a dreptul incantati sa se angajeze in discutii despre politica, familie sau orice alt subiect de interes comun.

Cum te deplasezi prin Maroc?

Spre deosebire de Europa, Marocul nu poate fi traversat doar cu trenul. Poti sa-l folosesti ca mijloc de transport doar intre destinatii importante, precum Casablanca, Marrakech sau Fez, in timp ce orasele mai mici, precum Agadir sau Essaouira, sunt accesibile doar cu autobuzul. Daca vrei sa vizitezi desertul, afla ca mijlocul de transport in comun te duce doar pana in localitati de unde mai ai de strabatut o buna bucata de drum, in medie 50-60 de km, cu o masina inchiriata sau un microbuz pus la dispozitie de o agentie ce organizeaza tururi ghidate. Si pentru ca vacanta ta sa fie fara griji si sigura, ia-ti toate masurile de precautie si apeleaza la Gothaer pentru a-ti face la ei o asigurare medicala pentru calatorii in strainatate.

Cand este cea mai buna perioada de a vizita Marocul?

O perioada interesanta in care vei avea ocazia sa savurezi din plin traditia si misticismul acestei tari este postul Ramadanului. Cu ocazia celei mai importante sarbatori musulmane, localnicii migreaza de la rasarit spre apus. In timpul zilei, majoritatea localurilor si a restaurantelor sunt inchise, fiind perioada destinata rugaciunii. Odata cu lasarea serii, insa, orasul prinde viata, iar tu te vei putea delecta cu un preparat traditional, servit pe o terasa din centru, in aerul racoros al serii.

In concluzie, pregateste-te pentru o experienta aparte, unde femei ascunse in spatele voalurilor, barbati in costume traditionale cu covorasul de rugaciuni sub brat si turme de oi si capre ce se plimba nestingherite pe strazile orasului sunt doar cateva din nuantele acestui mozaic fascinant care este Marocul.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.