Ada Mihaela Coroamă,  medic specialist în Medicina Legală, a trăit experiența vieții sale sâmbătă, 30 mai, când a ajuns la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc unde știa că are de autopsiat un pacient mort de joi, 28 mai. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că a găsit la morgă același decedat pe care îl autopsiase deja joi și pe care l-a recunoscut instinctiv din primele secunde de când l-a văzut. 

Despre ce s-a întâmplat la Câmpulung Moldovenesc spune că n-a mai întâlnit o astfel de situație până acum și că întâmplarea nu este doar neobișnuită, este de-a dreptul unică și halucinantă.

„Joi după-amiază am avut o autopsie la Câmpulung Moldovenesc. În timp ce îmi făceam treaba, firma mortuară a mai adus un decedat, care nu putea fi autopsiat tot atunci pentru că abia murise. Noi ne-am făcut treaba cu persoana din fața noastră, iar celălalt decedat a fost pus direct în frigider. După ce am terminat treaba, am plecat, urmând să ne întoarcem a doua zi, însă pentru că timpul nu ne-a permis, am revenit la Câmpulung Moldovenesc sâmbătă dimineața. Am găsit frigiderul gol, iar pe masă persoana pe care deja o autopsiasem joi. Reacția mea a fost de mare surprindere, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să contactez firma de pompe funebre și să întreb ce s-a întâmplat. Cei de la firmă au susținut că nu ei au ridicat mortul despre care făceam vorbire, am fost la portar și l-am întrebat dacă știe detalii și nu fusese el de tură, așa că am plecat direct la poliție să sesizez că nu am decedatul pe care trebuie să îl autopsiez. Portarul mi-a dat un număr de la o mașină care ar fi intrat și ridicat mortul, însă eu nu am de unde să știu cine este. Știu doar că nu era de la firma cu care colaborăm curent”, a spus medicul legist.

Întrebată dacă, de regulă, la o morgă poate intra oricine, oricând, dr. Ada Mihaela Coroamă a spus că nu se poate pronunța cu privire la ceea ce se întâmplă la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc și că asta ține de conduita unității spitalicești.

„Noi ne-am făcut treaba absolut corect. Mai departe vorbim deja despre administrația spitalului și de modul în care se folosește morga de la Câmpulung Moldovenesc. Eu nu pot să vă spun pentru că nu lucrez aici. Eu doar îl înlocuiesc pe doctorul responsabil de zonă, care se află în concediu de odihnă”, a declarat pentru SuceavaLive, dr. Ada Mihaela Coroamă.

Reamintim că în cursul zilei de duminică, 31 mai, SuceavaLive a prezentat cazul dramatic de la Câmpulung Moldovenesc în care un tânăr a participat la deshumarea tatălui său care a fost luat de la morga spitalului de la Câmpulung Moldovenesc și îngropat de altcineva.

Cramer Petru, de 49 de ani, din comuna Vatra Moldoviței a fost „confundat” cu un bătrân de 81 ani, care murise pe 27 mai, la adresa sa de domiciliu.

Managerul spitalului a declarat pentru SuceavaLive că bărbatul de 49 de ani „nu era mortul spitalului”. După prezentarea cazului în mass-media locală și, mai apoi, națională, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, nu a mai răspuns  la telefon preferând să fugă de responsabilitatea funcției pe care o deține.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.