Să fii pacient cu virusul care înspăimântă atâta lume, în județul Suceava, poate deveni o adevărată și memorabilă aventură. Memorabilă, dacă scapi viu, evident.

Este tulburător cum viața ta normală de acum câteva clipe poate lua o întorsătură totală, iar cel de care de atâta timp te temi tocmai te ia de braț pentru o călătorie cu final încă necunoscut.

Este tulburător cum toate planurile tale tocmai s-au anulat, iar haosul își face simțită prezența: o mie de trăiri, o frică ce pune stăpânire pe fiecare os din tine iar o dorință imensă de a rămâne viu, tocmai te domină!

Să înceapă Aventura! Ai spus că nu există coronavirus, măcar o data, în glumă sau în serios, iar acum tocmai faceți cunoștință! Ce viață…ironică!

Vă vom prezenta concret drumul parcurs de o persoană care trăiește  în județul Suceava și tocmai a aflat că are coronavirus!

Este vineri iar Aurora (așa o vom numi pe pacientă pentru a-i păstra numele real secret) a ieșit pozitivă pe două teste rapide acasă. Nu a vrut să anunțe Ambulanța tocmai pentru că a avut confirmarea testelor rapide și nu a vrut să mai producă cheltuieli Statului Român, în condițiile în care un test PCR este de 10 ori mai scump decât un test rapid omologat. La asta se adaugă și cheluielile cu acele cadre medicale care ar fi trebuit să ajungă acasă,  carburanți ambulanță, etc.

Mai mult decât atât, medicul Adrian Marinescu (Matei Balș) a spus într-o declarație de presă din ultima perioadă că testele rapide sunt omologate și relevante (96% acuratețe și nu dau rezultate fals-pozitive, eventual doar fals-negativ, dar dacă repeți al doilea test acuratețea e mare), așa că, dacă Aurora are confirmarea unui test rapid ia decizia de a se izola în casă și de a anunța DSP pentru a fi luată în evidență.

„Conform indicațiilor purtătorului de cuvânt al spitalului Matei Balș am sunat la DSP, dar mi s-a spus să sun la Call center. Am sunat la Call center de unde mi s-a spus fie să merg la Urgențe, fie să sun la 112. Am sunat la 112, au spus că atunci când au o mașină liberă o să o trimită. Până atunci  să stăm izolați. În jumătate de zi a venit Ambulanța, a prelevat probe pentru test, iar noi trebuie să ne izolăm, conform conștiinței și reglementărilor legale. Am sunat la medicul de familie care a zis să stăm izolați iar el ne dă rețetă și face anchetă epidemiologică (tot telefonic) după ce vine rezultatul oficial. Deocamdată a recomandat doar vitamine”, ne-a mărturisit Aurora.

 În tot acest timp, de 3 zile, starea de sănătate a pacientei s-a înrăutățit dramatic: dureri de cap, dureri musculare, dureri de stomac, stare de greață și vomă, diaree, fără gust și miros total, subfebrilitate, frisoane, stare generală proastă. Nimeni nu comunică și nu spune nimic!

Aurora așteaptă rezultatul oficial, cu o stare generală ce se degradează de la oră la oră.

„Reacția autorităților este târzie și greoaie, iar eu ca pacient am dreptul la sănătate, dar un acces mult prea târziu la medicație. Suni la DSP, te trimite la Call Center, suni la 112, astepți ambulanță, apoi aștepți rezultatul. Toti te trimit la alții! E revoltător pentru că în tot acest timp sănătatea se degradează”, a mai spus pacienta suceveană.

Este luni, ora 14, iar Aurora primește următorul mesaj pe telefon: „Rezultatul testului COVID de vineri este POZITIV. Stați acasă și contactați medicul de familie!!!”.

Imediat după ce a primit această confirmare, Aurora a pus mâna pe telefon și a încercat să ia legătura cu medicul de familie. Este ora 14 și 2 minute și ghici ce? Medicul de familie a avut program până la ora 12, iar acum nu mai poate fi contactat.

Acum 4 zile pacienta a avut primele simptome și nici după 4 zile nu are acces la tratament!

De vineri până marți, cu alte cuvinte, poți muri liniștit că STATUL, DSP SUCEAVA și sistemul medical din România au altele mai importante decât moartea ta!

Din ziua 5 de coronavirus, dacă ai puțin noroc, primești și un tratament.

Urmează, apoi,  zile grele cu un virus care atunci când crezi că ai scăpat se agravează, cu un virus mai periculos decât cred mulți dintre cei care se pricep la vaccin, fotbal și politică și cu un sistem medical care ți-a trădat încrederea încă din primul minut de coronavirus.

Au trecut multe luni de când acest virus ne-a dat viața peste cap, însă sistemul medical din România este la fel de slab pregătit, vizibil depășit și neputincios.

 

Cât mai costă viața în era coronavirus?

 

Ești sucevean. Ai coronavirus. Stai acasă, preferi să te tratezi la domiciliu, dar nu poți aștepta să mori, pentru că ai o familie, ai copii, ai planuri și ai o dragoste de viață pe care nu o recunoști prea des, dar care îți dă putere să nu renunți. Astfel, ai nevoie de medicamente.

„Medicul T. D. a prescris un tratament pe care nu îl găsești nicăieri în farmacii: Arbivir. Acesta nu se găsește în farmacii, nici în Ro, nici în UE. Mai mult, este interzis și neomologat în UE. Ce face un cetățean simplu care nu are bani nici de vitamine, nu de Arbivir, ori antibiotic, Dexametazonă, Clexane, etc? Un tratament complet pentru o formă ușoară te costă 1.000 lei de persoană. O familie de 3-4 persoane (2 părinți, 2 copii) infectată acasă în izolare, are nevoie de 1.000 EURO să se trateze. Plus că trebuie analize: CT, analize la sânge, etc. Nici nu poti să mergi să le faci. Stai acasă, iar când ajungi legumă te duci la Spital să mori la ATI. Apoi te trimit închis în sicriu direct la morgă”, a mai declarat pacienta bolnavă de coronavirus, în România lui 2021.

SISTEMUL CANCEROS CALCĂ PE CADAVRE

Să fii bolnav de coronavirus în România este extrem de periculos, iar în Suceava poate fi foarte ușor chiar fatal.

Astfel, ajungi să te întrebi: cu ce mă ajută pe mine pacient sucevean că numele directorului DSP de astăzi nu mai este același cu cel de luna trecută?

Cu ce mă ajută pe mine, pacient sucevean, că numele managerului de la Spital este altul decât cel de acum 3 luni?

Cu ce mă ajută pe mine, dragă sistemule, laudele aduse celor din linia întâi, atâta vreme cât viața mea devine, în câteva clipe,  o loterie pe care nici măcar tu nu o poți controla?

Dragă sistemule, fă-te bine! Te rog mult! Într-o zi vreau să vin să mă vindeci!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.