Brambureala culturală din dorita ”capitală europeană a culturii”

Revenim cu mărturii pentru hiclenia hoțească a „mărturisitorului ” Gâză Drăgușanul, cum mai prezintă el istoria nației însă, mai ales, istoria Bukowinei, trădată, zice el, de unii, niște Brătianu & Ferdinand, noroc că veni el cu pluta, de la Mereni, să ne dumirească!

Drăgușanul citează din presa străină, deci nu că ar zice el, poftim de-de, dacă vă ține cureaua, iaca, mai jos, câteva dintre imbecilitățile prezentate public de dumnealui drept adevăruri culese din presa internațională, în fapt, colaționări pripite de imagini botezate alandala, aiurea, la plesneală, mizând pe necunoașterea subiectului sau a categoriei ori a sursei sau a metodei, mă rog, hoț de internet…

…Le Miroir, 20 august 1916: Şarjă căzăcească în Bucovina
*
Imaginile din Războiul Reîntregirii Neamului, în Bucovina, care completează setul de acum câteva zile, sunt publicate pentru prima dată în Bucovina, după un secol de nepăsare. Sunt mărturii cutremurătoare despre noi, despre antecesorii noştri şi despre cumplita nedreptate făcută bucovinenilor şi datorită laşităţii cuplului de cârmuitori ai regatului românesc Brătianu – Ferdinand, dar şi datorită statornicei credinţe faţă de tronul austriac, pe care o purtau bucovinenii.
*
Până de curând, îmi închipuiam că sunt puţine mărturii despre Bucovina anilor de calvar ai Primului Război Mondial: cele câteva fotografii păstrate în biblioteca Academiei Române, cele câteva caricaturi din presa vremii, care satirizau laşitatea nepăsătoare a Regatului României în faţa ororilor care se petreceau în Bucovina, precum şi cele câteva mărturii inexpresive din cărţile lui Teodor Bălan şi Ion Nistor. Mărturii, însă, există berechet, dar trebuie căutate prin memoria popoarelor înzestrate cu memorie. Ceea ce şi fac eu de câteva zile.

ion dragusanul fals

Ion Drăgușanul – fals, mistificarea istoriei românilor

Iată pagina ORIGINALĂ din Le Miroir, 20 august 1916:

DRAGUSANUL FALS

Cavalerie britanică, la antrenament, în PICARDIA!

…și aceeași imagine din alte surse, abundente dealtfel… a se căuta pe Google ”World War I. In Picardy, British cavalry training (1916) – Image ID: CW5YBC” sau a se da Click pe link-urile de mai jos:

Ramsbottom Branch of The Royal British Legion Click AICI!

National Army Museum Behind the scenes: British cavalry and the Western Front Click AICI!

NAM Cavalry on the Western Front Click AICI!

 

ion dragusanul fals

În imagini: detalii despre cavaleria britanică, dar și despre cavaleriștii cazaci, kior să fii ca să nu pricepi că nu are legătură cu reîntregirea neamului în Bucovina! Nu că ar fi prima dată, un caz izolat, să zicem…!

Pentru cine dorește, și este interesat, iată întreaga colecție originală Le Miroir,1912-1920 – Click AICI!

Aproximarea, by-pass-ul (adică luarea pe arătură, de-a curmezișul) reproduc starea discursului interior al domnului Gâză-Drăgușanul, care prezumă, în mod greșit, după cum se vede, că are de-a face doar cu năuci de talia sa… În acest exemplu încă este evidentă concepția sa despre informația obținută de pe internet, ca despre o pradă, fac ce vreau cu ea, apoi, la urmă, o dedic apropiaților și fac și o expoziție, la muzeu, la prietenul Ursu – doctor în spade…

Alte câteva exemple vor fi aduse la cunoștința publicului ofensat și insultat în inteligența sa, ca să se știe…
Unele sunt de-a dreptul comice, altele sunt ori reprezintă ingerințe grave în adevărata viață culturală a Bucovinei. Această brambureală culturală, confuzie de termeni și de valori, se petrece, vom preciza mereu, într-un oraș care a concurat la statutul de „capitala europeană a culturii” și care are, Suceava, o universitate, dar și o secție a Uniunii scriitorilor, numită „…din Bucovina…”.

Sigur că toate acestea aveau nevoie de un vechil, poate de un arendaș cultural, conform programului partidului de înfăptuire a societății capitaliste multilateral dezvoltate și înaintare a Bukowinei spre globalism… Al cărui partid? Al tuturor…

După dovezile care îngenunchiază OPERA plină de plagiat, fals, uz de fals și mistificare a istoriei naționale (acesta credem că e cel mai grav aspect!), nu se poate să nu vă prezentăm și ceva din impostura ce trebuie probată (pentru procese!) din VIAȚA și CARIERA șmenarului Drăgușanul.

Cum am mai spus, trebuie să avem îndoieli la ce NU zice Drăgușanul, nu la ce zice! Ce zice, e din start fals! Iată ce afirmă impostorul:

facebook dragusanul mincinos

BOMBĂ! Aplaudacul, și jurist, Pascal – coleg de clasă cu impostorul: ”Metoda adoptată este excesivă și sinucigașă de vreme ce A ALES SĂ LUPTE CU ARMELE TALE”. Uauuuu… armele tale! Care arme? LINȘAJUL DE PRESĂ și HĂRȚUIREA ?!

Servilii guralivi, aplaudaci limitați, confundă un subiect de interes public (demarat mai în glumă cu insulte copy/paste – poate se prinde prostu’ la timp) privind corupția și impostura lui Drăgușanul și probat cu dovezi fără putință de tăgadă, cu ce? cu linșajul mediatic flecar și ziaristica combinatorie practicată de Mercenarul Negru în decursul vieții pe la diferite trusturi de presă, click aici pentru LISTA defăimaților lui Drăgușanul.

Ne tot amenință impostorul cu inJUSTIȚIA și PENALUL, doar doar ne-o închide gura și își salvează imaginea măcar în fața pretenarilor de pe net și a vreo trei fufe interesate de cârdășia cu nevolnicu’ de fiu-su la supt subcultura lui herr Flutur – pentru că își dă seama, șmenarul, că-i doborâm toată OPERA falsificată și decontată din bani publici – deși afirma, tot Maestru’ în falsuri, că ”oamenii inteligenți nu dau în judecată și nu fac plângeri”!

Dar iată, mai jos, câte plângeri a făcut impostorul Drăgușanul de vreo 5 ani încoace…, fără să-i facă nimeni nimic rău, ci doar bine (a se citi, consultant cu derogare de studii)

De fapt, i-am făcut și ceva nasol, fără voie, de nevoie, respinși de colhozul gâzisto-gazetăresc, deci legitim, moral și legal, i-am limitat o perioadă tainul din presă, cel nedeclarat la fisc.

plangeri Dragusanul

Drăgușanul, un MINCINOS NOTORIU! Și încă nu am intrat în posesia tuturor sesizărilor, plângerilor și cererilor de chemare în judecată făcute de el.

După cum ați văzut mai sus, nu mai suntem impresionați de multiplele lui plângeri și sesizări, de super-avocații lui specializați în penalul lor, le-am trăit deja pe toate, individul făcându-ne nenumărate anunțuri (a se citi șantaje) și denunțuri penale, inclusiv pentru HĂRȚUIRE (cu urmăriri de filme!), ȘANTAJ, AMENINȚARE și alte fapte de CORUPȚIE născocite, de cu foarte mult timp în urmă. Ce mai contează încă un denunț în plus! Însă, prin ceea ce face și scrie, zilnic pe site și Facebook, impostorul își compromite nu doar activitatea publicistică, ci își aruncă la gunoi și activitatea de ziarist – mercenar negru (plătit tot la negru) pe care a desfășurat-o în ultimii 20 de ani și pe care o desfășoară încă, dovedind tuturor că și această activitate a făcut-o tot după ureche, urechea lui de sufleor de sub șcenă cu studii minimale.

Habar nu are legislație specifică pe domenii, nu are habar nici de Codul Etic și Deontologic al jurnalistului, cum nu avea nici despre cel al bugetarului contractual angajat în instituții publice. Sau dacă are ceva (habar, oricum la general) îl aplică/invocă doar când este el cel vizat de o investigație jurnalistică, deși știe că sursele sunt protejate, probele verității sunt irefutabile, subiectul dezbătut este de interes public local (deocamdată…), bază factuală este kklâu, iar jurnaliștii au drepturi CEDO extinse comparativ cu un bugetofag cu drepturi constrânse/limitate de legislația specifică statutului său de funcționăraș. Deci, avantaje și dezavantaje!

Insă, impostorul vrea doar avantajele, din ambele părți dacă se poate, în condițiile în care el este un farsor în amândouă baricadele. El vrea să reprezinte, cu sfertodoctism, atât statul român, cât și câinele de pază al societății – presa. Iar în instanțele sucevene, se recomandă a fi ziarist activ, știind că acolo este apărat doar defăimătorul-jurnalist.

De ce? veți afla, ori de la noi, ori de la ”ziariștii ziariști” cu multe rude acolo și care o fac pe securiștii specializați în spionaj politic de ospăț, și doar local (restul fiind excursii de agrement), creând anterior spețe similare și precedent juridic pentru o practică unitară, la nivelul Curții de Apel Suceava, doar pe acest segment.

Drăgușanul care practică un vagabondaj cultural și ziaristic, pentru hăbăucii limitați care pun botu’, și induce în eroare înfăptuind mărturii mincinoase inclusiv în fața organelor judiciare – cu mâna pe Biblie, bănuiți cumva că pe site și Facebook ar prezenta poziții și situații autentice? Oare de ce credeți că reacționează așa înfricoșat? Din disperare că va fi deconspirat, știind ce bazaconii a făcut. Omul e și sociopat, cum am mai scris, îi acuză pe alții exact de metehnele lui:

facebook dragusanul mincinos

Drăgușanul, un mincinos notoriu! Nu a prezentat numărul de dosar și nici OBIECTUL cauzei, ci a acuzat de FURT (prin abuz în serviciu) și FALS în acte oficiale (eventual și uz de fals) niște persoane care se judecă cu el în CIVIL, pentru a le fi acordate niște daune MORALE într-un dosar ce are ca OBIECT – răspunderea civilă delictuală prin insultă și calomnie. Unde e PENALUL invocat de impostor?

Noi credem că abia cele prezentate mai sus sunt răzbunare prin linșaj de presă imoral, pentru că el este cel cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte oficiale. Pentru că acestea sunt metehnele impostorului-sociopat Ion Drăgușanul și v-am arătat aici sentințele definitive ale acestuia Click AICI! privind mai multe infracțiuni PENALE cercetate.

Surprizele abia de acum încep….

proces dragusanul

Drăgușanul acuză DEFĂIMĂTOR în spațiul public, persoane fizice și funcționari publici – de fals și furt (înhățat) de bani de la CJ Suceava, într-un dosar CIVIL (nu, penal) ce se judecă încă, pentru STRĂMUTARE la ÎCCJ București. Termen: 10.03.2021. Deci, încă, există o mare posibilitate ca Ion Drăgușanul pe lângă riscul cu PUȘCĂRIA, să mai acorde și niște despăgubiri morale substațiale – din banii furați de el de la CJ Suceava, prin proiectele culturale fraudulos derulate! Deci, IMPOSTURA impostorului Drăgușanul!

Și nu întâmplator, la sesizarea DNA, Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție de pe lângă Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție București a deschis un alt nou DOSAR PENAL în care este vizat, același, Ion Drăgușanul! Iar ăia nu deschid dosare pe probe aiurea ori contrafaceri, ca-n cultură! Iată și BOMBA:

facebook dragusanul mincinos 4

Drăgușanul chemat la cercetări de ditamai DNA și PÎCCJ-SIJ București. Nu e cam mult pentru un individ așa de MIC…, înseamnă că totuși e mare, ori sunt mari ceilalți cercetați din lot!

Și iată de ce…

dragusanul mincinos cercetat

Ion Drăgușanul, și nu numai, CERCETAT de cele mai înalte foruri ale JUSTIȚIEI din România!

Impostorul Drăgușanul nu numai că face ultraj judiciar, dar DNA Suceava se autosesizează și constată nelegalități (adică, corupție!?) în rândul instanțelor sucevene.

Precum am mai zis, MAFIOȚII din CLANUL Drăgușanul sunt printre stăpânii CORUPȚIEI din Suceava. Înțelegeți acum de ce totul urmează a se judeca în STRĂMUTARE, pentru că în județul Suceava nu se mai poate de atâta CORUPȚIE sistemică, inclusiv în justiție! Oare cine o coordonează? Și vom afla, la timpul potrivit…

Dar întâi să vedem dacă PDL-PNL va reuși desființarea acestei Secții speciale SIIJ, pentru a scăpa politicienii de dosarele grele și a pune gabja total pe justiție! Noi credem că vor reuși, că de aia i-a votat poporul cu 25% – pentru a reuși, să facă ce vor la guvernare!

Somn ușor, domniilor voastre – clanul călăuzitor Flutur & Grosu, clanul politruc Barbă & Crețu, clanul ștabilor aculturali Filip & Varvaroi, clanul istoric(ilor) Ursu & Pintescu, clanul cronicarilor Drăgușanul & M.ziar, etc!  Ooo, și câte mai sunt….!

Suceava e condusă de clanuri, iar Bucovina culturală este pe mâini bune!… mâinile unui muncitor necalificat & sufleor & plagiator & impostor & pușcăriabil &  2 x toxicoman.

Ion Drăgușanul = 25% culturnic + 75% fals. 

 

Și pentru a vă reda zâmbetul pe buze, nu putem încheia articolul fără laitmotivul anchetei noastre, ideea călăuzitoare a acestei lucrări științifice – de presă de investigație maturată cu puțin divertisment și epigramă:

Oricărei gâze dupa fapte
Îi măsurăm talentul, e normal,
Iar ea ori pică precum musca-n lapte,
Ori eșuează într-un fund de cal…

Mulțumiri și adâncă recunoștință, tuturor! Inclusiv scriitorului erou și vârf de lance – Ion Drăgușanul a lu’ Gâză din Merenii de Salcea, undeva după Bukowina, pentru că… ne-a schimbat DESTINUL cu 72 articole defăimătoare, urmate, pro causa, de 6 sesizări penale și acțiuni în instanță ale Măriei Sale, Maestru’ imposturii bucovinene!

ion dragusanul impostor

Cu barca prin Mereni, Bukowina – fotografie recuperată din Arhivele Naționale ale Britaniei de Sus

P.S. mesaj din partea autorului articolului, urmare a defăimărilor apărute pe pagina https://www.facebook.com/ion.dragusanul: Drăgușanul, impostorule, ce avem să-ți cerem îți cerem pe cale legală, în justiție! Nu știm dacă ni se vor accepta solicitările, dar nu asta este important… Și nu te simți linșat mediatic sau asasinat civic (cum zici și faci tu!), urmărit, hărțuit ori șantajat, pentru că ție, nimeni, dar nimeni, nu-ți va cere, personal, nimic niciodată. Noi suntem altfel! Ai să vezi…! Tu doar plânge-te, unde vrei, și asistă…

La ce? la un subiect de interes public: corupția și impostura în presa și cultura bucovineană. Bukowina lui Invers! by Tiberiu B. – neziarist, doar amator de ziariști.

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

Am început cu Drăgușanul…

 

Mugur Ciumică / Maria(n) Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

sigla autori Bukowina lui Invers

siglă autori – Bukowina lui Invers

Preluare din Ziarul Ducatul Bukowina Click AICI! https://ducatulbukowina.ro/marturii-pentru-hiclenia-hoteasca-a-marturisitorului-dragusanul-5-dovezi-bomba/

18 Responses

 1. Gabriela T

  Eu cred că fiecare trebuie să răspundă pentru afirmatiile denigratoare. D-nul Drăgușanul însă duce în spate de prea mult timp acest conflict și meritele lui sunt cunoscute, nu e de ieri de azi pe aici. Din alt punct de vedere, dacă dv vi se pare că un om la o anumită vârstă și cu boli cronice trebuie să își consume energia la infinit hârșâindu-se în lupte sterile, spre deliciul unui public restrâns și bolnav de ură, nu țineți la el?

  Răspunde
 2. Virgil

  Incredibil! Alea de ieri, arată a poze tip „servicii”. Așa se explică și anonimatul atacurilor. S-o fi bășicat vreunul, pe persoană fizică, sau o fi ordin de serviciu?

  Răspunde
  • ID

   Nu sunt implicate serviciile. Prima este făcută de activiştii anti-satanişti, iar a doua de ei, în urmă cu ceva ani (şapca de muşama şi surtucul de stofă nu le mai port de vreo cinci ani). Totul înseamnă un şantaj mărturisit: nu ştergi, nu ne oprim. Ce să şterg? Pariem că, în cele din urmă, se vor opri singuri? Dar nu din ură, pentru că au pierdut, din pricina unui articol, „alocaţia anuală publicitară” de două miliarde şi jumătate.

   Răspunde
   • Spioner

    Înseamnă că le-ai furat din dulapul Viorichi, in februarie 2020, cand te prezentai la suflat în sediul poliției, și ai vrut să fii de nerecunoscut pe străzi

  • ID

   Sunt probe de urmărire neautorizată, care îmi probează că în spatele activiştilor anti-satanişti stau interesele financiare ale celor care vor să răpună Bucovina Rock Castle.

   Răspunde
   • Tonicu

    Și cum s-o răpună pe ea, pe BucovînaRC? Cu copia spadei? Interese financiare? mai mari ca ale tale? Execută-i morții-caprei lor de asasuni. Dehhhh. Trilu-lilu, moșule cocoșule

 3. Mihaela

  Ioane, nu mai bifa atâta răutate, prostie și frustrare! Urmeaza-ți lumina și dragostea pentru muzica și scrierile tale. Știi cum se spune ca mintile luminate discuta idei, iar cele mici discuta oamenii. Lasa-i pe cei mici sa decarteze grosolanii dacă asta i face puternici, însă puterea născuta din orgoliu e semn de mare prostie! Tu nu faci parte din lumea lor!

  Răspunde
  • ID

   Am nevoie de un avocat specialist în penal, ca să nu rămân penibil de creştin şi să-i dau în penal pentru linşaj de presă (hărţuire şi celelalte). Al tău s-ar încumeta, că alţii, pe care mizam, o dau cotită? Iar la penal nu mă pricep şi nici nu prea am chef să învăţ.

   Răspunde
 4. G.B.

  Ohohooo…. da ce avem noi aiceaaa! Au sărit ăia mulți și mici mici mici, aplaudacii personali de pe Net. Ioane, acum ceva vreme ziceai că nu prea contăm, altele sunt trusturile „de tradiție” în Suceava. Acum, ce-ți bați capul cu noi? Amenințări, procese, avocați, defăimari… Tu stii ce-i astea, tu esti inteligent și integru, așai?! Vezi-ți mă de proiectele tale, nici nu ne mai citi pe Noi. Lasă că noi nu ptr tine scriem… pentru posteritate și viitorime scriem, așa cum faci și tu… Ce ne mai asemanăm, dar totuși diferiți!

  Răspunde
 5. horea - cu cloșca

  io-te bre cum sar penalii… fabulos, acasa cu voi pensionari comuniști și penali ce sunteți

  Răspunde
  • G.B.

   Da, tu, uitucule. Sunt în buzunarul din stanga de la blugii de schimb, cei în cort. Ce bine era sa pleci precum ai vrut inițial în dimineața aia! Erai liber de sarcini, și nu erai acum tu oaia neagră a familiei. Dar lăsa că vă agiutăm tot noi să faceți rocada mică, și apoi și rocada mare cu soră-ta. Mă-ta, deși identică la caracter cu voi, o putoare bărfitoare a finanțelor, a fost o chinuită cu bătăile prostovanului tăuraș.

   Răspunde
 6. gică

  Mai în glumă, mai în serios, destul de reținut inițial, m-am dat la citit opera personajului Dv. Si n-o mai pot lăsa. Sunteți doar la început și foarte blânzi în ce faceți. Există material gârlă. Am descoperit deja o mulțime de lucruri care v-au scăpat sau la care încă n-ați ajuns. Personajul este bolnav fără discuție, probabil că e o sociopatie la mijloc. Dar e și multă răutate, multă măgărie, multă bădărănie. Pe lângă minciună, falsuri și falsitate, incultură grosieră, paradă de prostie cât încape. Într-adevăr, impostor și sfertodoct. Impresionantă este însă agresivitatea lui, cantitatea de motivație cu care atacă, complexul ciudat al legitimității în condițiile în care este imposibil să nu se simtă vinovat măcar ici și colo. Cum dracu săă fii ca să acuzi linșaj de presă, denigrare, defăimare, hărțuire etc. atâta timp câ wc-ul tău de pe blog este bucșit de înjurii, denigrări, minciuni, defăimări, atacuri grosolane fără motiv, nesimțite, nerușinate la adresa unor oameni care au probat valoare și nu au vinovățiile pe care tu le scornești și le zbieri peste tot! N-ar strica vreo câteva demonstarții în acest sens. Te susțin câteva muieri care sunt probabil la fel de lipsite de simțul realității ca și tine? Tu – priceput la muzică, afon analfabet ce ești? Muzica e ocazia de a sifona bani, cum te-au ghicit deja unii! Tu – tarducător fără să ai habar de nimic în materie de limbi străine? Împuțitule! Spune-le muierilor care te văd genial și nedreptățit să-și țină fesele pe bucățica lor.

  Răspunde
  • ZDB

   Mult adevăr, iar material avem pentru 200 de zile. De luni încolo restul, la 09,05. Am mai zîs-o ❤

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.