Masacrul din Franţa atrage întregul NATO în război, prin activarea Articolului 5 din Carta Alianţei, care prevede acţiuni comune în sprijinul oricărui stat membru? Mircea Geoană (fost preşedinte al Senatului României): „Toţi suntem parizieni!”

Prezent, sâmbătă seară, în studioul Antena 3, senatorul PSRO a atras atenţia că noi, românii, avem o obligaţie de solidaritate cu Franţa „poate mai mare decât alţii”, având în vedere relaţiile istorice dintre cele două ţări.

Mircea Geoană a apreciat că recentele atentate de la Paris constituie „o nouă generaţie de război, o altă etapă a războiului civilizaţiilor, a războiului de putere, război în deplinătatea sensului acestui termen”.

„Este inacceptabil ca bucăţi întregi de teritoriu din Orientul Mijlociu să fie fără control al statelor suverane. Suntem în faţa unei situaţii în plină escaladare. Activarea Articolului 5 în 2001 a fost un gest politic, de solidaritate cu SUA: «Toţi suntem americani» – mai ţineţi minte. În seara asta, toţi suntem parizieni. Noi, românii, avem o obligaţie de solidaritate cu Franţa poate mai mare decât alţii”, a mai spus Geoană.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.