Masca de protecție va deveni obligatorie în toate localitățile din județul Suceava. Anunțul a fost făcut de către  Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat în ședința de luni, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51.
Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și a fost propusă modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.
Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Trebuie precizat că luni, 2 octombrie, incidența cazurilor din  județul Suceava era de 1,82 la mie.

Totodată, CNSU a transmis și lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.