Președintele Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, a anunțat că masca de protecție va fi obligatorie în spații închise după 15 mai. Potrivit președintelui, tot după 15 mai, se va renunța la restricțiile privind deplasările în spațiile publice.

„După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare după 15 mai, precum interdicțiile de manifestări și adunări publice. Mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem toți această perspectivă după 15 mai. Până la 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă!.
Vom avea un plan de relaxare în pași. Azi voi discuta cu Ministerul Educației pentru un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. El va fi prezentat public când va fi elaborat cu toate detaliile aferente”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarația președintelui vine după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.