Șase mașini de lux au fost sechestrate de la inculpații din dosarul permiselor de la Suceava și vor fi valorificate la licitație. Este vorba despre autoturisme despre care există suspiciunea că au fost cumpărate din bani primiți mită. Valoarea lor estimată depășește un sfert de milion de euro.
Cea mai ieftină mașină are valoare estimată de 12.000 de euro, iar cea mai scumpă 67.000 de euro.
Mașinile ar fi fost achiziționate din banii primiți mită de polițiștii rutieri anchetați în dosarul permiselor de la Suceava, așa că DNA a autorizat scoaterea lor la licitație.
România încearcă de mai mulți ani să găsească soluții pentru evitarea devalorizării bunurilor puse sub sechestru. Deseori, procurorii pun sub sechestru autoturisme care, însă, odată cu trecerea timpului își pierd din valoare. Astfel, în cazul proceselor de lungă durată se ajunge în situația ca mașini de lux să nu mai valorizeze mai nimic la terminarea acestora.
Valoarea de pornire pentru cele șase mașini este 260.000 de euro, dar e de așteptat ca la licitație prețul lor să crească. În ultimele luni au fost situații în care valoarea autoturismelor a crescut de trei ori față de prețul de pornire.
Cazul permiselor de la Suceava a fost parțial trimis în judecată, pentru acuzații de favorizare a rețelei care a funcționat ilegal la Suceava.
În amplul dosar de la Suceava, chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne din Suceava a fost reținut pentru corupție. Colonelul Florin Timu, care conduce Serviciul de Protecție Internă din Suceava, este acuzat că a acoperit corupția de la Serviciul permise din județ, ba chiar i-a informat pe polițiștii judecați acum pentru că dădeau permise pe mită, despre faptul că sunt în vizorul procurorilor anticorupție.
Din grupare făceau parte intructori auto și angajați de la serviciul de Permise, care cereau sume cuprinse între 300 și 6.000 de euro cursanților ce voiau să obțină dreptul să conducă fără să merite. Polițiștii au găsit, la perchezițiile din acest dosar, peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, dar și sume de bani în lei și lire sterline. Mita era ținută în găleți și ligheane.
Sursa: Digi24
Lasa un raspuns