Marți, 5 ianuarie, în jurul orei 23:15, echipajul de poliţie mixtă din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung Moldovenesc, respectiv IJJ Suceava – Detașamentul de Jandarmi 7, Cămpulung Moldovenesc, în timp își desfășura atribuțiile de serviciu pe str. Calea Transilvaniei din localitate, a observat un autoturism marca Suzuky Vitara, care circula spre comuna Vama. S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului nu a oprit, motiv pentru care patrula a pornit în urmărirea acestuia. S-a pătruns pe mai multe străzi, dar acesta a ieșit din câmpul vizual, motiv pentru care au fost continuate verificările în zonă.

Miercuri, 6 ianuarie, în jurul orei 01:20, autoturismul a fost identificat în interiorul curții lui D.C., care a relatat verbal faptul că nu cunoaște cum autoturismul a ajuns să fie avariat în interiorul curții sale, motivând faptul că e posibil ca N.A. din Câmpulung Moldovenesc, să-l fi condus întrucât a servit cu acesta mai multe pahare de băuturi alcoolice.

A fost identificat N.A. de 17 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la domiciliul său, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.

În continuare, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere dispozițiile Legii 55/2020, iar întrucât N.A. nu avea asupra lui declarație pe proprie răspundere, față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 1000 lei.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunile de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.