Vineri, 23 martie, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava se va deschide, expoziția internațională „Mașinile lui Leonardo da Vinci”, realizată la inițiativa Ambasadei Poloniei la București, în colaborare cu societatea ARANEUS din Polonia.

„Expoziția cuprinde replici realizate după modelele concepute de celebrul pictor, sculptor, matematician, inginer, arhitect Leonardo da Vinci. Modelele au fost realizate de manufacturieri italieni, din materialele recomandate de celebrul artist, după schițe rămase de la artist”, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Expoziția include numeroase exponate interactive, pentru pasionații de mecanică, de aeronautică, de explorări subacvatice, de tehnică militară, dar și de artă plastică.

Leonardo da Vinci (Leonardo di ser Piero da Vinci) a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, filozof, anatomist, geolog, botanist, scriitor, fiind considerat cel mai de seamă reprezentant al perioadei renascentiste italiene, geniul său creator şi spiritul său inventiv punându-şi amprenta asupra epocii în care a trăit, dar şi asupra istoriei întregii omeniri. Ca inginer, Leonardo da Vinci a conceput, printre altele, maşini de zbor, un tanc, maşină de socotit, însă puţine din invenţiile sale au fost puse în practică în timpul vieţii sale.

exponate din colectia leonardo da vinci

Fiecare model din cadrul expoziţiei este însoţit de o copie a schiţei originale şi de detalii cu privire la aplicaţiile gândite de Leonardo da Vinci pentru fiecare invenţie în parte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.