Uniunea Europeană vrea să elimine de pe şosele maşinile mai vechi de 15 ani. Aşa că, în curând, orice reparaţie a acestor autoturisme în service-uri ar putea fi interzisă. Sigur, asta ne-ar putea asigura un trafic mai fluid, iar asta ne bucură. Pe de altă parte, nu e tocmai ieftin să ne schimbăm maşinile. În plus, patronii de service-uri se plâng că vor avea mai puţini clienţi. 

Totul ar putea începe din 2045, dacă proiectul european va trece şi va deveni lege. Concret, proiectul aflat în dezbatere prevede ca mașinile mai vechi de 15 ani ar putea să fie interzise pentru reparații în service-urile auto.

Mașinile respective se vor numi vehicule reziduale, adică o maşină care are defecțiuni majore. Odată introdusă în aceasta categorie, mecanicilor autorizați le va fi interzis să o mai repare.

În acest mod ne-am putea aștepta la mai puţine mașini pe șosele, având în vedere că mașinile vechi, aflate pe șosele reprezintă mai bine de jumătate din totalul automobilelor din trafic, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.