În perioada 24 – 25 iunie 2014, 60 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura zilnic măsurile de ordine publică şi protecția participanților în zonele în care se desfăşoară evenimentele cultural-artistice incluse în programul „Zilele Sucevei”.

De asemenea, pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în perioada 23-25 iunie, un număr de 120 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi polițiști locali vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, în zona adiacentă a lăcaşului de cult, precum şi pe durata procesiunii ce se va desfăşura în zona centrală a municipiului. La acțiune vor participa şi lucrători ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Jandarmeria recomandă participanţilor la manifestări să respecte regulile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

„De asemenea, solicităm persoanelor care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii”, se arată în comunicatul jandarmeriei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.