Ca urmare, se vor lua unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte produse sau alimente de origine animală.
Totodată, la nivelul DSVSA Suceava, la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi la circumscripţiile sanitare veterinare zonale, în perioada 7 – 19 aprilie va fi asigurată permanenţa, inclusiv pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Sacrificarea mieilor se poate realiza în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv abatoare de capacitate mică, publicate pe site-ul ANSVSA, şi în spaţii amenajate temporar pentru sacrificare.
Autorităţile locale (Consilii Locale, Primării) pe raza localităţilor ce le administrează şi care în anul precedent au mai avut spaţii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, pot solicita în această perioadă un aviz din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). După verificarea şi avizarea acestui spaţiu temporar, DSVSA Suceava va asigura supravegherea sanitară veterinară prin personal de specialitate. Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioada 11 – 19 aprilie şi trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) şi de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Pe teritoriul judeţului există 9 abatoare autorizate şi au fost depuse 3 solicitări pentru avizarea de spaţii temporare pentru sacrificare.
Lasa un raspuns