Guvernul din Italia va cere parlamentului prelungirea stării de urgență până în 2021.

Guvernul italian va cere parlamentului prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie 2021, transmite Agerpres, citând Reuters. Potrivit premierului Giuseppe Conte, guvernul încearcă să evite degenerarea epidemiei de COVID-19 cu care se confruntă alte state europene.

“Vom propune parlamentului să prelungească starea de urgenţă, probabil până la finalul lui ianuarie 2021”, a declarat Conte.

Italia, prima ţară europeană care a trecut printr-o epidemie majoră de COVID-19 în primăvară, a reuşit să reducă numărul de infectări după ce a impus o carantină strictă din martie până în mai. Totuși, Italia rămâne ţara din Europa continentală cu cele mai multe decese confirmate, 35.894.

“Situaţia rămâne critică, deşi contagierile sunt sub control”, a mai spus premierul Conte.

În ultimele două luni numărul zilnic de infectări s-a aflat din nou în creştere, dar se menţine sub 2.000, mult sub cele din Franţa sau Spania, care au fost obligate să impună noi restricţii în unele zone. Starea de urgenţă, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie, acordă guvernului central puteri sporite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.