Compania aeriană națională TAROM are un plan de restructurare, analizat de Profit.ro, pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei (aproximativ 380,3 milioane euro), din care solicită 923,6 milioane lei (aproximativ 190,8 milioane euro) ca ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului.

Promite în schimb scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

Planul prevede că aproape 400 de angajați din totalul de 1.600 ai companiei aeriene naționale TAROM dispar din schema de personal până la sfârșitul anului, fără detalii legate de alte măsuri.

Situația actuală a companiei TAROM Compania se confruntă, conform documentului, cu ”deteriorarea gravă a situației financiare”, ca urmare a ritmului ridicat de creștere a cheltuielilor în raport cu veniturile, acest fapt determinând atât un rezultat negativ la nivelul activității operaționale din cadrul companiei, cât și deteriorarea marjei brute din exploatare. Totodată, ca urmare a instituirii restricțiilor de călătorie, atât la nivel național, cât și la nivel european și global, începând cu luna martie 2020, compania a înregistrat pierderi masive, generate de scăderea traficului aerian.

Întregul articol poate fi citit aici

2 Responses

 1. Lüft_Hans_und_Klein_Klaus_W.J.

  Vai,dar ce v-a venit cu această știre kotoioasă,deprimantă,cum adică,când mai era puțin și trebuia să iasă domnu’ Ghiță ca să anunțe anuala știre despre cursa de Memmingen,să-și pună poza cu oficiali șfabi ,de la aceiași, pe prima dvs. pagină,alte zaharicale aeroportuare,alte invazii de turiști de Bukowina veniți pe calea aerului,aflăm acuma chiar de la dvs. că e ceva putred în Danemarca aerului european și aeroporturile tind să devină muzee până prin 2024,poate chiar 2029?
  Pare o lipsă de cooordonare vădită,ce mai poate anunța gornistul șef, că și parlamentarele sunt alegeri,dacă nu intră madama Culipei in parlament,poate nici alte cumpărături,renegați de listă făcuți liberali cu toporul sau ciocanul,e nevoie de unitate,ce mai zice și domnul Nelu,el insuși cap de listă? Tocmai el, care a descoperit cele cca 10 fericiri liberale,toate cu fonduri europene,bade,el,care iese toată ziua ca kuku din ceas să ne anunțe succesuri,altele decât cele anunțate de gauleiter Ghitză,cum își mai repară dumnealui domnul Nelu,imaginea nedreaptă de țăruș politic,de pripon al stabilității și tenacității liberale pe mp de UM 0,314 să admită,deci,că iaca, nu mai vin turiștii cu avionul,nu mai e nici HORECA,nici vîndzare la bazar,muzeul stă să cadă in capul ursului,de plictiseală,șanțul cetății de scaun nu se mai deschide pentru pogo-pogo&micțiune organizată,la ce-i mai folosesc cele 80 de miliarde bani europeni care își arată bucile la frontieră,imbietoare,vino Nelu să ne iei și să ne pupi,dacă vrei???
  Dar Crăciun în Bukowina,Hai/marș in Bukowina,cine să le mai vadă,cine să mai mănânce miel jintuit ( o specialitate descoperită de Ghiță…) dar balurile gospodărești,dar festivalurile de brânză,ceapă,cetină, cai,cele care aduc creștere de PIB care incă nu se vede dar se va vedea, dacă ne votați,cum se mai fac astea dacă aeroportuile se prefac in piste de biciclete și gâște…?
  Etc…
  Stați pe-aproape,acușica revine Ghiță pe firmament și ne lămurește el cum e,numai despre spitalul de la Falticeni să nu aduceți vorba,că-i crează indispoziție,să nu umble ăia cu miloaga pe la porțile județului său ,că și așa diluează imaginea de Bukowina,să se trateze ei la Sasca Mică,ce aeroport,ce turism de mucava,butaforic,nouă nu ne ajung aeroporturile,de îndată o să mai afacem unul, la Florești,pentru investitorii străini din industria laptelui!
  Orientați-vă spre aceste știri,curge mai multă publicitate din această zonă de pupare de kur decât din scăpări despre dispariția sau falimentul companiilor aeriene…

  Răspunde
 2. Lüft_Hans_und_Klein_Klaus_W.J.

  P.S. Măcar așa,de nostalgie,iată imaginea anuală a domnului Ghiță la ieșirea pentru sud-est europeni de pe aeroportul Memmingen,pregătit să anunțe,din nou,deschiderea unei noi linii aeriene! Se vede că e toamnă,e numai bun de tras o brazdă,în mica borsetă de la piept are o lopațică de gauleiter pliată iar cei doi asistenți au serviete pline cu fonduri europene rezervate exclusiv po-pularilor europeni,fi’n’că sunt,nu-i așa, de la popularii europeni,exclusiv pentru aeroporturile po-pularilor europeni!
  http://prntscr.com/ve3s70

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.