Joi, 24 aprilie, la Instituţia Prefectului – judeţul Suceava au fost finalizate listele cu magistraţi, jurişti şi persoane cu o reputaţie bună din localităţile judeţului, din rândul cărora, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora din birourile electorale ale secţiilor de votare.

Pe cele trei liste au fost înscrise 1.515 persoane, din care 5 magistraţi, 175 de jurişti şi 1.335 de persoane cu reputaţie bună din localităţile judeţului.

Deoarece în judeţul Suceava, pentru alegerile din data de 25 mai, sunt delimitate 553 de secţii de votare, numărul celor înscrişi este suficient pentru a asigura, după tragerea la sorţi, cele 1.106 persoane ce vor ocupa funcţia de preşedinte sau locţiitor al acestuia.

Listele urmează a fi transmise azi, 25 aprilie, pentru avizare, către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), urmând ca după această etapă, cu termen limită 10 mai, să aibă loc tragerea la sorţi, dar nu mai târziu de 15 mai.

Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, a avut o întrevedere la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu toţi şefii de post din judeţ, având ca temă păstrarea ordinii publice pe toată durata campaniei electorale, care a început vineri, 25 aprilie, ora 7.00, şi se încheie pe 24 mai, ora 7.00.

Totodată, a fost stabilită repartizarea structurilor MAI pentru paza celor 553 secţii de votare, după cum urmează: în 269 de secţii paza va fi asigurată de angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, un număr de 112 de secţii revin Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 101 secţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, 41 Secţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, iar 30 de secţii de votare revin Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

“Până în prezent, organizarea alegerilor pentru Parlamentul European se desfăşoară fără probleme, conform graficului din Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European în anul 2014. Organizarea corectă a alegerilor este prima prioritate a Instituţiei Prefectului. Jandarmii, poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi personalul din cadrul ISU care vor asigura, potrivit legii, paza secţiilor de votare şi desfăşurarea în bune condiţii a întregului proces electoral, trebuie să intervină prompt în vederea sancţionării celor care nu respectă legislaţia electorală în vigoare”, a declarat Florin Sinescu.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.