În cursul zilei de ieri, Guvernul României a prezentat măsurile privind programul „Fiecare Copil în Grădiniță”.

Acesta va fi finanțat cu suma de 55,5 milioane lei, asigurată de la bugetul de stat. Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, repartizarea pe județe și municipiul București a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, pe anul 2016.

Este vorba de tichetele sociale pentru încurajarea copiilor să urmeze grădinița. Banii sunt repartizați județelor în funcție de numărul de copii înscriși la grădinițe și declarați eligibili pentru program. La nivelul județului Suceava, suma repartizată pentru finanțarea tichetelor sociale potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015 în anul 2016 este de 1,6 milioane de lei.

Tichetele sociale acordate vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite. Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor care au mai puțin de 284 de lei venit lunar pe membru de familie.

Copiii eligibili pentru acest program sunt identificați de asistenții sociali din primării, pe baza unui dosar social.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.