În cadrul unor activităţi desfăşurate pe linia respectării regimului materialului lemnos, jandarmii montani au depistat două persoane care transportau masă lemnoasă, fără documente legale.

Astfel, vineri, 5 februarie 2016, în jurul orei 22:00, pe strada Dornelor din municipiul Vatra Dornei, a fost depistat un localnic în vârstă de 40 de ani, care transporta cu un autocamion cu remorcă, o cantitate de lemn rotund răşinoase.

Bărbatul deţinea aviz de însoţire pentru un număr de 32 buşteni cu lungimea de trei metri fiecare, însumând cantitatea de 10.63 mc masă lemnoasă, iar în urma măsurătorilor efectuate de lucrătorii Ocolului Silvic Vatra Dornei, a rezultat faptul că bărbatul transporta 17 buşteni (11.42 mc), cantitate care nu corespundea cu cea înscrisă în documentele de transport.

Sâmbătă, 6 februarie 2016, în jurul orei 6:30, pe raza oraşului Broşteni, un echipaj de jandarmerie a depistat, un autocamion care transporta material lemnos, fără documente de provenienţă. Beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Crucea, jandarmii au constatat faptul că un localnic în vârstă de 26 de ani, transporta cantitatea de 8 mc lemn răşinoase.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie ocoalelor silvice din Vatra Dornei, urmând ca, după definitivarea verificărilor, să fie luate şi măsurile legale de sancţionare a conducătorilor auto conform legilor în vigoare privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.