Duminică, 7 octombrie, la ora 08.30, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit  pentru control pe DN 2, din comuna Forăști, ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Mălini, care transporta cherestea.

Potrivit IPJ Suceava, întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus 8,9 m.c. cherestea de esență rășinoase față de cea din documente.

Societatea emitentă a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 8,9 m.c. material lemnos, în valoare de 5.945 lei.

 

Tot în aceeași zi, la ora 17.00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit  pentru control pe DN 2, din comuna Forăști, autoutilitara condusă de un bărbat de 57 de ani, din comuna Cârlibaba, care transporta cherestea.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus 9,93 m.c. cherestea de esență rășinoase față de cea din documente.

Societatea emitentă a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 9,93 m.c. material lemnos, în valoare de 6.633 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.