Un echipaj mixt format din polițiști ai Postului de poliție Cacica și lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Solca, a oprit pentru control miercuri, în jurul orei 19:00, pe DJ 178E, pe raza satului Pîrteştii de Sus, tractorul condus de un tânăr de 26 de ani din localitate, care transporta material lemnos de esenţă răşinoase.

Tânărul nu deținea documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, a fost condus la sediul unei societăţi comerciale din localitate, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că, acesta transporta cantitatea de 7,37 m.c. lemn de lucru de esență răşinoase.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

După 20 de minute, aceeași echipă de control a oprit pentru control DJ 178E, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani din comuna Pîrteştii de Jos, care transporta fără documente legale, cantitatea de 12 m.c. lemn de lucru de esență răşinoase, fără a poseda documente legale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.