Marți, 23 februarie 2016, o echipă mixtă formată din polițiști ai Postului de poliție Pojorâta și reprezentanți ai Ocolului Silvic Pojorâta, au efectuat un control în pădurea care se în proprietatea unui bărbat de 87 de ani și a unei femei de 75 de ani, ambii din localitate.

În urma controlului, au fost identificate 38 de cioate, în volum de 38.889 m.c. și o valoare de 9.757 lei, ce provin de la arbori de esență rășinoase ce nu erau marcate cu amprentă silvică, acestea fiind tăiate și exploatate ilegal. Din cercetări, echipa de control a stabilit faptul că, în perioada 29 ianuarie – 23 februarie 2016, proprietarii au dispus tăierea acestor arbori, iar materialul lemnos rezultat l-au transportat la domiciliu și l-au transformat în cherestea și derivate, folosindu-l la reconstrucția caselor.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, ce va fi soluționat procedural.

Tot marți, la ora 19:50, un echipaj din cadrul posturilor de poliție Moldovița și Vatra Moldoviței, a oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, autoutilitara conducă de un localnic de 37 de ani, care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea pe care o transporta, respectiv masa lemnoasă nu ar corespunde cu datele înscrise în avizul prezentat de conducătorul auto, autoutilitara a fost condusă la un depozit silvic, ocazie cu care, în  urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit un număr de 58 piese de material lemnos, față de 57 consemnat în aviz și un volum de 16.21 m.c., față de 17.38 m.c. stipulat în documentul de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie depozitului silvic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.