Sâmbătă, 15 iunie 2019, la ora 11.05, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A din comuna Râșca, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 38 de ani din comuna Boroaia care transporta bușteni de brad pentru gater.

Potrivit IPJ Suceava, întrucât existau neconcordanțe cu privire la volumul de material lemnos transport și cel din avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta în plus cantitatea de 0,56 m.c. bușteni.

Societatea comercială din comuna Bogdănești emitentă a documentelor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei  pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 197 lei a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Totodată, pentru lipsa inspecției tehnice periodice (I.T.P.), polițiștii au dispus reținerea certificatelor de înmatriculare ale autoutilitarei și ale remorcii oprite în trafic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.