O autoutilitară ce avea atașată o remorcă încărcată cu material lemnos de esență fag a fost oprită pe raza comunei Cacica, de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Cacica,

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 26 de ani din comuna Mănăstirea Humorului, căruia i s-a solicitat să prezinte documentul de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

Acesta a prezentat un aviz de însoţire primar pentru cantitatea de 22,20 mc. lemn foc fag, iar în urma verificării documentului, polițiștii au constatat faptul că la rubrica „punct de încărcare” era menţionată denumirea unei unităţi de producţie (UP) şi a unei unităţi amenajistice (ua) situată pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului, în localitatea Mănăstirea Humorului. Fiind întrebat despre provenienţa materialului lemnos, conducătorul autoutilitarei a declarat faptul că a încărcat acest material de pe raza Ocolului Silvic Solca, localitatea Cacica.

Avându-se în vedere că existau neconcordanţe între provenienţa materialului lemnos înscrisă în avizul de însoţire, emis de un bărbat de 30 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului şi cele declarate de conducătorul auto, s-a procedat la ridicarea materialului lemnos în vederea confiscării, care a fost predat lucrătorilor silvici din cadrul O.S. Solca, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 23,29 mc. lemn foc fag, în valoare ce circa 300 lei. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2 mii de lei.

Avizul de însoţire primar a fost ridicat pe bază de dovadă de la emitent. În cauză s-a întocmit dosar penal față de cei doi bărbați, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.