În perioada 01-08.10.2020, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică (SOP) – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos, ocazie cu care au fost executate 75 de controale şi aplicate 77 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.730 lei.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au confiscat 297,67 m.c. material lemnos, în valoare de 63.500 lei.

Exemplu:
– La 07.10.2020, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localităţii, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un bărbat din comuna Dorna Candrenilor, care transporta conform avizelor de însoţire cantitatea de 45,6 mc. lemn rotund de esenţă rășinoase.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, societatea în cauză a emis avizele de însoţire dintr-un alt punct de încărcare decât cel prevăzut în cele două avize de însoţire a materialului lemnos.
Având în vedere cele constatate s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din localitatea Dorna Candrenilor transporta cantitatea de 44,51 mc. lemn rotund de esenţă rășinoase.
În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 12.952,41 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.