Miercuri, 1 august 2018, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială din satul Holda, oraș Broșteni, administrată de o femeie de 43 ani, din oraș Broșteni.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor s-a constatat că, în perioada iunie-iulie 2018, societatea a primit cantitatea de 65,62 m.c. lemn rotund rășinoase fără proveniență legală, în sensul că pe avizele primare de însoțire material lemnos au fost înscrise coduri unice invalide și a livrat cantitatea totală de 54,12 m.c. cherestea răşinoase fără provenienţă legală.
De asemenea, s-au mai constatat încălcări ale legislaţiei silvice în vigoare în ceea ce priveşte înregistrarea avizelor de însoţire a materialului lemnos.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a unității economice, aplicându-se 2 sancţiuni în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii totale de 119,74 m.c. material lemnos (65,62 m.c. lemn rotund răşinoase şi 54,12 m.c. cherestea răşinoase) în valoare de 47.438,8 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.