În data de 25 aprilie, o patrulă de poliţie din cadrul Postului de Poliție Horodniceni, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe linia prevenirii tăierii și furtului de material lemnos, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Privat Fălticeni, au depistat în pădurea ,,Brădățel’’, un atelaj hipo, tractat de un cal, încărcat cu material lemnos, esență stejar, iar în atelaj se aflau două persoane.

Procedând la legitimarea și identificarea ocupanților atelajului hipo, s-a constatat că aceștia sunt un bărbat de 43 ani și o femeie de 40 ani, ambii din comună. Fiind întrebați de proveniența materialului lemnos, aceștia au recunoscut faptul că l-au tăiat și sustras din pădurea Brădățel.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost depozitată în curtea Postului de Poliție Horodniceni, fiind inventariată de către pădurar, ocazie cu care s-a constatat că a fost tăiată și sustrasă cantitatea de 1 mc. material lemnos, esență stejar, în valoare de 178,67 lei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 108 alin. 1 lit. a) și alin. 2 lit. a) din Codul Silvic și furt de material lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art. 110 alin. 1 lit. a) și alin. 2 lit. a) din Codul Silvic, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a) din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.