Primăria comunei Moldovița a achiziționat 4.000 de măști de protecție, din care 1.500 vor fi distribuite persoanelor vulnerabile din localitate. De altfel, astfel de materiale de protecție, precum și mănuși și dezinfectanți au fost deja distribuite Liceului Tehnologic „Vasile Cocea”, medicului de familie din localitate, precum și medicului stomatolog.

Primarul Traian Iliesi a declarat că va achiziționa și un tunel de dezinfectare pentru Școala Generală pentru a preveni răspândira noului coronavirus.

Liceul a achiziționat deja un tunel de dezinfectare, iar încă unul vom achiziționa noi, Primăria, pentru ca elevii și profesorii să își poată desfășura cursurile în condiții de siguranță. Tunelul nostru va fi amplasat la Școala Gimnazială din Moldovița”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Edilul a subliniat că mare parte dintre materialele achiziționate au fost deja distribuite. Astfel, la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” au fost distribuite 700 de măști, 1 000 de mănuși de protecție, zece litri de dezinfectant de mâini, 15 litri de dezinfectant pentru suprafețe, două termometre digitale și două dispensere pentru dezinfectantul de mâini.

La cabinetul stomatologic din localitate au ajuns deja 300 de măști de protecție, 200 de mănuși, 5 litri de dezinfectant pentru mâini, 5 litri de dezinfectant pentru suprafețe, un termometru digital și un dispenser pentru dezinfectantul de mâini.

De asemenea, medicului de familie din comună i-au fost predate fără plată 500 de măști de protecție, 500 de mănuși, 10 litri de dezinfectant pentru mâini, 10 litri de dezinfectant pentru suprafețe, un termometru digital și un dispenser pentru dezinfectantul de mâini.

Reamintim că, de când pandemia de coronavirus s-a aciuat în aceste locuri, autoritățile locale din comuna Moldovița au luat toate măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, după ce au fost dezinfectate străzile din localitate, Primăria s-a conformat și a făcut dezinfecție generală și în toate scările de bloc. De asemenea, în fiecare scară de bloc au fost montate aparate cu dezinfectanți pentru ca oamenii să aaibă posibilitatea să se dezinfecteze înainte să intre în apartamentele lor.

Pe de altă parte, autoritățile locale au avut grijă să fie dezinfectate și toate spațiile publice din localitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.