Primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea, a informat că în cadrul apelului de proiecte deschis prin POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare), Primăria Poiana Stampei a întocmit şi a depus în dată de 29 octombrie 2020, în vederea finanţării proiectul „Consolidarea Capacităţii Unităţilor de Învăţământ din Comuna Poiana Stampei pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19”.

Edilul a subliniat că în cadrul acestui proiect sunt prevăzute a fi achiziţionate sterilizatoare medicale pentru aer, fixe şi mobile pentru fiecare sală de clasă din unităţile de învăţământ şcolare şi preşcolare situate pe raza comunei, termoscanere profesionale, dispensere, dezinfectanţi, măşti chirurgicale cu 3 straturi (60.000 buc), măşti FFp 3 (1.300 buc) şi măşti FFp2 (1.200 buc).

„Ne dorim foarte mult redeschiderea cât mai curândă a şcolilor, dar în acelaşi timp este foarte importantă şi menţinerea sănătăţii copiilor noştri şi indirect a noastră şi a profesorilor, drept pentru care am considerat oportună întocmirea şi depunerea spre finanţare din fonduri europene a acestui proiect, valoarea lui fiind de aproximativ 1.550.000 lei inclusiv TVA”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

 

Echipamente IT pentru ca învățământul online să se desfășoare în condiții optime

 

Pe de altă parte, edilul de la Poiana Stampei a informat că, în cadrul apelului de proiecte deschis prin POC (Programul Operaţional Competitivitate), Primăria Poiana Stampei a întocmit şi a depus spre finanţare în data de 6 noiembrie 2020 proiectul „Îmbunătăţirea Conţinutului Digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-Educatie în comuna Poiana Stampei, judeţul Suceava”.

Inginerul Viluț Mezdrea a subliniat că în cadrul acestui proiect s-a avut în vedere achiziţionarea din fonduri europene a tuturor echipamentelor I.T. necesare bunei desfăşurări a învăţământului ONLINE (la distanţă/de acasă).

Astfel, au fost solicitate la finanţare un număr de 159 de laptopuri, 159 de tablete cu acces gratuit la internet, 14 calculatoare, 14 camere web, 14 camere web conferinţă, 14 videoproiectoare, 14 table inteligente-interactive.

„Îmi doresc ca în urma implementării acestui proiect toţi elevii din comună Poiana Stampei să primească gratuit echipamente IT în aşa fel încât interacţiunea dintre profesor şi elev în contextul desfăşurării orelor online să fie una optimă şi cât de cât eficientă pentru această generaţie. Valoarea proiectului este de 1.155.894 lei inclusiv TVA din care cofinanţarea de la bugetul local va fi în coantum de 2 % din valoarea totală”, a subliniat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

Trebuie precizat că Primăria Poiana Stampei este printre primele unități administrativ teritoriale din județul Suceava care au depus spre finanțare astfel de proiecte menite să vină în sprijinul unităților școlare.

 

One Response

  1. Silvia Stanculea

    Un primar de toata isprava.Felicitari pentru ganduri,vorbe si fapte in sprijinul comunitatii,deci a oamenilor.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.