În perioada 11 – 12 iunie, echipele mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava şi comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Suceava, au desfăşurat o acţiune în sistem integrat pentru verificarea unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma acestei acțiuni, s-au înregistrat 2 dosare penale, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.500 lei și s-au confiscat 39,511 metri cubi cherestea răşinoase, în valoare de 17.190 lei, din care 31,14 metri cubi au fost confiscaţi fizic şi predaţi în custodia ocolului silvic Gura Humorului.

În cadrul verificării efectuate la o societate comercială din orașul Gura Humorului, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos din incinta punctului de lucru, constatându-se că pentru o cantitate de 31,14 metri cubi cherestea nu există documente de provenienţă. Mai mult, societatea a vândut cantitatea de 8,37 metri cubi cherestea pentru care, conform documentelor de intrare material lemnos în gestiunea punctului de lucru, nu exista provenienţă. Faţă de această situaţie, s-a procedat la sancţionarea contravenţională cu o amendă în valoare de 10.000 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 31,14 metri cubi cherestea, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Gura Humorului, precum şi confiscarea contravalorii cantităţii de 8,37 metri cubi cherestea livrată fără provenienţă.

De asemenea, societatea nu a utilizat programul informatic specific domeniului, sens în care a fost sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 4.500 lei, conform prevederilor HG 996/2008. Tot în cadrul verificării a fost identificată efectuarea unei achiziţii de material lemnos pe baza unui aviz de însoţire, care nu poate fi considerat document legal de provenienţă întrucât nu aparţine emitentului, existând indicii cum că această operaţiune comercială nu ar fi fost reală.

În cauză, verificările sunt continuate de către Garda Financiară Suceava,.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.