Într-un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii se arată că patru maternităţi din zona Moldovei, printre care şi cea care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, ar putea fi reabilitate cu bani proveniţi de la Banca Mondială.

Celelalte trei spitale care primesc fonduri sunt Spitalul de Obstetrică Ginecologie Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din împrumuturile acordate de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de Banca Europeană pentru Investiţii, de la bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite.

Citeste mai mult: adev.ro/mqefvb

Citeste mai mult: adev.ro/mqefvb

„În prezent există un program de reabilitare şi dotare a maternităţilor, care este al Băncii Mondiale, în care sunt incluse 20 de maternităţi. Acest program de reabilitare şi dotare a maternităţilor prin Banca Mondială a fost realizat, o parte, anul trecut, iar o parte este încă în derulare. Sunt discuţii cu Banca Mondială pentru un nou împrumut şi pentru investiţii, în continuare, în ceea ce priveşte dotarea inclusivă a maternităţilor”, a declarat Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.