Iasmina Răceanu, elevă la Colegiul Național Petru Rareș, a câștigat medalia de aur la un concurs cu temă artistică, organizat de Toyota Motor Corporation.

Competiția internațională de desene „Dream Cart Art Contest” a numărat, în acest an, 29 de finaliști din întreaga lume, printre aceștia numărându-se și suceveanca premiată cu medalia de aur. Ceremonia de premiere a avut loc în Tokyo, Japonia, la acest concurs fiind trimise nu mai puțin de 660 de mii de lucrări.

„Storyota” este desenul prin care Iasmina Răceanu s-a făcut remarcată, adolescenta argumentând că mașina visurilor ei are forma căluțului de mare, deoarece „adună toate poveştile în trupul său şi, cu ajutorul unor instalaţii ce captează lumina, modifică acel conţinut mort dinăuntrul nostru şi îl transformă în viaţă”. În mesajul atașat lucrării sale, Iasmina Răceanu a mai scris „În fiecare dintre noi există o poveste, scrisă de sufletul nostru, în funcţie de felul în care trăieşte el în noi. Dacă povestea este vie, noi vom fi întotdeauna vii, altfel dispărem”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.