În semn de apreciere, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a primit din partea Oficiului de Stat de Invenţie şi Mărci (OSIM) medalia şi diploma de excelenţă pentru activitatea de brevetare a invenţiilor semnate de profesorii şi studenţii instituţiei.

Departamentul de Electrotehnică al Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) îl omagiază pe profesorul univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, inventator de elită, creator de școală și profesor, membru al comunităţii academice sucevene. În cadrul ceremoniei au fost oferite distincții de către directorul OSIM, TATIANA RADU, care a adus elogii universității sucevene precizând că există „o adevărată cultură” în domeniul proprietăţii industriale.

Prof. univ. dr. Dorel Cernomazu este autorul a aproape 400 de invenţii, dintre care peste 150 brevetate. Vasluian de origine, Cernomazu era cadru titular la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, instituţie în cadrul căreia activa din 1990.

Conducerea USV a precizat că încearcă să transfere o parte din aceste invenţii către partenerii din industrie, prin parteneriate și asocieri cu companii din zonă.