Spitalul Municipal Rădăuți se confruntă cu o situație dramatică, din cauza cazurilor pe care le are de gestionat. Cele 100 de paturi destinate pentru noul coronavirus sunt ocupate aproape la capacitate maximă.

În afara cazurilor de COVID-19, Spitalul din Rădăuți se confruntă cu un val uriaș de pacienți cu alte patologii, pentru că toți pacienții non-COVID din județul Suceava sunt direcționați către unitatea spitalicească rădăuțeană.

 Medicul Alina Șorodoc din cadrul Compartiment de Primiri Urgențe de la Spitalul Rădăuți a declarat că se descurcă foarte greu cu avalanșa de pacienți care ajung la unitatea medicală.

„Ne descurcăm foarte greu. După atâtea săptămâni nu mai rezistăm. De la început noi ne-am susținut unii pe alții, am zis că doar așa-i putem ajuta pe colegii din Suceava. Suntem epuizați, după multe săptămâni de foc, și fizic, și psihic, avem nevoie de colegii noștri specialiști de la spitalul județean. Lucrăm în ture de 12 ore, în care nu mănânci, nu bei o cană de apă, ci muncești non stop. Am avut ture cu 45 de ambulanțe, din care 13 venite în același timp, cu patologii foarte grave, iar dacă vin 10 accidente vasculare cerebrale, odată, așa cum am prins eu pe tură …. pentru un singur om este foarte greu. Cine poate gestiona situația, să ne ajute. Am avut echipamente din prima zi, din compartimentul din care fac parte nu a fost nimeni infectat. Mergem până o să cădem cu totul. Cei mai mulți avem ture de 12 ore, sunt trei radiologi care fac non stop computer tomograf, radiografii, nu te mai poți înțelege cu ei, atât de mult muncesc. Am vrut să renunț, dar am mers mai departe, ne-am susținut unii pe alții. Au fost săptămâni întregi, ca pe câmpul de război. Nu am primit stimulentul financiar, managerul ne-a promis că ne va da dumnealui bani, nouă, celor care luptăm în prima linie, nu știu de unde. Nu ne-am gândit la bani, ne gândim cum să ajutăm pacienții să beneficieze de consult de specialitate în timp cât mai scurt.”, a declarat, la Digi24, medicul urgentist Alina Sorodoc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.