Gelu Duprii, medic la Spitalul Județean Suceava, a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile, să stea în casă. În același timp, acesta condamnă autoritățile care nu au asigurat echipamente de protecție personalului medical, declarând că asta reprezintă o tentativă de crimă!

Redăm mesajul integral transmis de medicul Gelu Duprii:

Astăzi a fost şi încă este pentru puţin timp ziua mea, 23 martie, o zi de primăvară, suntem în Postul Mare,  zi în care liniştea spirituală şi bunătatea sufletească ne îndrumă în fiecare clipă.
Am primit mesaje minunate de la familie ,prieteni, colegi , cunoştinţe , oameni cu care nu am interacţionat vreodată şi înţeleg că acesta este modul prin care am putut fi chiar şi pentru o clipă în mintea voastră fapt ce mă bucură nespus.
Ţin să vă mulţumesc şi vă îmbrăţişez !

Suntem într-un moment de cotitură , sunt zile de doliu pentru România , în care MEDICUL , acel medic care deşi lăsat să plece din ţară ani şi ani la rând fără nici o reacţie din partea guvernelor , da, guvernele ţării noastre nu altele, a rămas în ţara lui.
Să nu existe echipamente de protecţie a personalului medical este echivalentul unei tentative de crimă împotriva medicilor.
Dragilor , voi decontaţi în continuare studii de fezabilitate , contracte cu firme agreate, marile programe de dezvoltare locală…să nu cumva să gândiţi mai mult, nici nu v-ar caracteriza!
Acel medic este actorul principal în perioada următoare iar rolul lui este de a vă asculta, înţelege , trata , de a sta lângă fiecare până în ultima clipă ;
Povestea haosului încă nu a început din păcate , vor veni zile şi nopţi greu de imaginat în care vor pleca dintre noi oameni la care ţineam, pe care i-am iubit şi încă îi voiam lângă noi la nesfârşit.
Poate e pesimist scenariul meu, aşa să fie, mi-aş dori să fie aşa!
Haideţi acum, în al 11-lea ceas să fim responsabili, să înţelegem că trebuie să respectăm regulile ce ne pot garanta viaţa , să trăim într-o societate corect organizată în care să primeze sănătatea noastră.
Haideţi să stăm în casă!”, a transmis Gelu Duprii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.