Laura Ghibu-Ventimiglia trăieşte în Suedia din 1990 şi este medic chirurg. Este strănepoata lui Onisifor Ghibu, cunoscutul profesor român de pedagogie, membru corespondent al Academiei Române şi politician, luptător pentru drepturile şi unitatea poporului român, unul dintre participanţii importanţi la realizarea Marii Uniri de la 1918.

 

“Regele s-a adresat naţiunii o sigură dată”

 

Suedia e ţara în care vorbesc experţii, iar politicienii tac. Guvernul intervine, cu ajutorul Parlamentului doar în politicile economice în acest moment. Gestiunea crizei e responsabilitatea agenţiilor guvernamentale care informează guvernul. Guvernul adoptă apoi măsurile care să facă posibilă implementarea recomandărilor agenţiilor. Premierul se adresează rar naţiunii – de 4 ori până acum – şi când o face, sublineaza gravitatea situaţiei şi dă un mesaj de solidaritate şi coeziune.

 

“Nu există televiziuni de ştiri ca în România”

 

Se adresează poporului simplu şi clar. Reiterează recomadarile agenţiilor şi faptul că suntem toţi parte din întregul care combate efectele acestei pandemii. Mesajul e totdeauna calm dar foarte ferm. Regele s-a adresat naţiunii o sigură dată recomandând să se asculte autorităţile”, a declarat Laura Ghibu-Ventimiglia pentru adevarul.ro.

„Nu există televiziuni de ştiri ca în România cu talk show şi ştiri non stop. Alte canale intercalează ştirile cu programe de divertisment şi filme. Suedezii nu au acelaşi apetit pentru ştiri ca românii. Probabil pentru că, de obicei, nu se întâmplă lucruri aşa de scandaloase aici. Se uită foarte rar la TV. Informaţiile se iau din online – ziare sau tv online”, a mai spus aceasta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.