Mai mulți medici de la Spitalul Județean Suceava susțin că aproximativ 70% din pacienții care ajung de la Spitalul Municipal Rădăuți la unitatea spitalicească suceveană cu diagnostic COVID-19 pozitiv NU au coronavirus, riscând ulterior să se infecteze de la bolnavii internați aici.

Medicii suceveni au subliniat că transferul de la Rădăuți se face în baza testului rapid și al unui Computer Tomograf, efectuate de medicii rădăuțeni, însă care, în lipsa unui test pentru coronavirus, nu sunt 100% sigure.

„Într-o zi a trebuit să internăm 30 de pacienți, iar în alta 20, dintre care mai mult ca sigur cel puțin jumătate nu au avut coronavirus pentru că nu aveau niciun simptom și au declarat că nu au intrat în contact cu nimeni, dar din cauza acelor teste care nu sunt concludente, li s-a pus acest diagnostic”, au declarat, pentru SuceavaLive, mai mulți medici de la Spitalul Județean Suceava.

De asemenea, medicii suceveni atrag atenția asupra faptului că, după o anumită vârstă, plămânii unei persoane nu mai sunt ca la 18 ani, ceea ce înseamnă că au diferite modificări pe care un medic ar trebui să le deosebească de cele produse de COVID-19 și să nu mai trimită la Suceava cazurile care nu sunt neapărat necesare. Adică, dacă un pacient nu are simptome și nu a intrat în contact cu nimeni și nu vine dintr-o zonă roșie, nu are de ce să fie condamnat degeaba să se infecteze, când poate fi tratat strict pentru afecțiunea de care suferă.

Managerul Andronachi infirmă și acuză Spitalul Județean că trimite pacienți COVID-19 la Rădăuți

 

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, infirmă cele spuse de medicii suceveni și susține că Spitalul Județean Suceava trimite la Rădăuți pacienți infectați cu coronavirus pentru că nu îi pot trimite la Iași.

„Un medic de la Urgențe de la Suceava i-a spus unui doctor de la Rădăuți că nu poate trimite un pacient la Iași pentru că se supără doamna profesor, astfel că și acești pacienți ajung la noi”, a explicat Andronachi.

În ceea ce privește pacienții care ajung de la Rădăuți la Suceava, Traian Andonachi a precizat că este vorba despre cazurile care nu pot fi tratate la unitatea spitaliceacă.

„Nu am să răspund celor de la Suceava pentru că o țară întreagă știe ce se întâmplă acolo, pot doar să subliniez, cu titlu de exemplu, următoarele: din urgențe, am trimis ieri (marți, 7 aprilie n.r.) în afară de cazuri COVID-19 cinci cazuri care nu pot fi tratate la Rădăuți, astfel: cazul de pneumotorax bilateral cu fractură de coloană, zdrobire de ochi stâng, dializă caz confirmat COVID-19, un caz neurochirurgical care nu poate fi făcut de Rădăuți, precum și unul de chirurgie pediatrică care, la fel, nu poate fi făcut aici. Ceea ce este cel mai grav este faptul că ne-au trimis (Spitalul Județean n.r.) cazuri confirmate COVID-19 pentru a primi tratament la noi”, a explicat Traian Andronachi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.