Vineri, 12 iulie, începând cu ora: 8:45, va avea loc, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava, a doua ediţie a Atelierului de Chirurgie minim invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene (FICS) care regrupează medici de diferite specialităţi chirurgicale din cea mai mare instituţie spitalicească a judeţului Suceava.
Tema actualei ediţii este „Histerectomia laparoscopică”, iar invitat este conf. dr. Dan Eniu de la UMF „luliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Acesta va susţine o prelegere introductivă, va instrui medicii prin intermediul intervenţiilor chirurgicale demonstrative şi va comenta în direct aceste operaţii transmise audio-video din Blocul Operator în sala de şedinţe a spitalului.
Atelierul se adresează chirurgilor şi ginecologilor, până acum confirmând participarea medici din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Organizatorii reamintesc că prima ediţie a Atelierului s-a desfăşurat pe 22 decembrie 2017, bucurându-se de un real succes. Scopul acestor evenimente ştiinţifice este de a familiariza profesioniştii din specialităţile chirurgicale cu noi tehnici operatorii, moderne şi inovatoare, care pot largi gama de servicii medicale şi creşte calitatea îngrijirilor oferite pacienţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.