Cea mai modernă unitate spitalicească din județ și una dintre cele mai moderne din țară, Spitalul Județean Suceava, își măreșete echipa cu medici tineri și profesioniști. Potrivit managerului Alexandru Calancea, recent au fost scoase la concurs mai multe posturi în acest sens. Ba mai mult, medici din diferite colțuri ale țării vin la Suceava pentru a vedea condițiile de aici, iar, după cum a subliniat managerul Calancea, 99%  dintre ei sunt mulțumiți de ceea ce văd la Spitalul Județean Suceava.

Doi medici de la Cluj, familie, au fost săptămâna trecută la Spitalul Județean de Urgență pentru a vedea ce dotări sunt și și-au exprimat dorința de a veni și de a profesa la Suceava, unul în domeniul Cardiologie și unul în domeniul Nefrologie.

De altfel, managerul Alexandru Calancea a precizat că în prezent se derulează un concurs de ocupare a patru posturi de medic ATI, la care s-au înscris patru candidați. De asemenea, trei posturi au fost scoase la concurs și pentru secția Boli Infecțioase, însă acolo s-a înscris un singur candidat. Totodată, un candidat s-a înscris la concurs pentru a ocupa un post în specializarea Medicinei de Laborator.

„Urmează să scoatem trei posturi pentru medici UPU la concurs. Semnalele sunt foarte bune. Sunt mulți medici care și-au exprimat dorința de a veni și a munci alături de echipa de la Spitalul Județean Suceava, majoritatea din alte zone ale țării. Mulți dintre ei vor să vină în Suceava să se facă suceveni, ceea ce este îmbucurător pentru noi, întrucât, doar anul trecut, au venit la Suceava peste 20 de medici”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

Un alt lucru important este, potrivit managerului, acela că foarte mulți studenți la medicină aleg Spitalul Județean Suceava pentru practica de vară. De asemenea, medici rezidenți din Iași, Cluj, sau Târgu Mureș aleg să facă diferite stagii la unitatea spitalicească suceveană.

„Dacă dumnealor găsesc la Suceava tot ceea ce au nevoie pentru a practica, cu siguranță aceștia vor alege spitalul nostru pentru a lucra. Sunt foarte mulțumit de dorința celor mai tineri care vin să vadă ceea ce oferă Spitalul Județean Suceava. De altfel, în această toamnă va fi gata și blocul ANL pentru medici, acolo unde, cei tineri care vor veni să lucreze cu noi vor avea și locuință de serviciu”, a subliniat dr. Alexandru Calancea.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.