Un tânăr de 29 de ani din Israel, infectat cu coronavirus, se numără printre primii oameni din lume care sunt tratați cu un ”vaccin pasiv”, ce presupune administrarea de plasmă de la o persoană deja vindecată.

Tânărul, internat la Samson Assuta Ashdod Unviersity Hospital, este în prezent în stare gravă dar stabilă, după ce a primit deja mai multe doze de plasmă de la un donator vindecat de COVID-19, scrie The Jerusalem Post.

Medicii israelieni se bazează pe faptul că persoana vindecată a dezvoltat deja anticorpi la coronavirus, prin urmare aceștia sunt transferați automat în organismului pacientului bolnav, odată cu vaccinarea.

Tratamentul cu ”vaccinul pasiv” a primit aprobările necesare din partea Ministerul Sănătăţii și a început la sfârșitul săptămânii trecute.

Jurnaliștii The Jerusalem Post scriu că pacientul care primește acest tratament este “unul dintre cei mai tineri pacienţi în stare gravă din cauza COVID-19”.

Tânărul ar avea alte afecțiuni care îi pun acum viața în pericol și se află în îngrijirea medicilor de aproape două săptămâni.

 

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.