„Cerem să i se permită să fie examinat de medici civili, iar, în cazul unor simptome, să fie spitalizat pentru examinare şi tratament complet„, se menţionează în scrisoarea deschisă, semnată de 290 de medici şi care a fost publicată pe Facebook, potrivit Meduza.

Medicii ruși denunță abuzurile la care este supus în închisoare liderul opoziției Aleksei Navalnîi, scrie digi24.ro.

Ei i-au transmis lui Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care acuză „un comportament nepotrivit” în urma căruia Navalnîi s-ar fi îmbolnăvit, relatează și EFE.

El a fost trimis la carceră pe 31 decembrie pentru că s-a spălat pe față cu o jumătate de oră mai devreme. Potrivit site-ului independent rusesc Meduza (cu sediul în Letonia), el a fost retrimis în izolare de Anul Nou, pentru a zecea oară de când a fost încarcerat în 2021 pentru nouă ani în urma unei sentinţe într-un dosar despre care Navalnîi şi simpatizanţii săi susţin că a fost ‘orchestrat’ de Kremlin.

„Evident, din punct de vedere medical, Aleksei nu primeşte suficientă asistenţă medicală, iar izolarea sa într-o celulă disciplinară este absolut contraindicată pentru afecţiunea sa„, susţin semnatarii scrisorii.

Nu putem şi nu avem dreptul să privim cu braţele încrucişate atacurile deliberate asupra sănătăţii politicianului Aleksei Navalnîi„, se arată în scrisoarea publicată de site-ul Meduza, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.