21 de posturi de șef de secție sunt scoase la concurs de către Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, doctorul Mihai Ardeleanu, care a precizat că medicii vor susține concursul la începutul lunii decembrie.

„Medicii șefi de secție sunt într-un proces de selecție”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu.

La concursul pentru ocuparea acestor funcții se pot prezenta medici cu o vechime de cel puțin cinci ani în specialitatea respectivă, specialitate pe care o practică în mod curent și în care sunt confirmați prin Ordin al ministrului sănătății.

De asemenea, medicul Mihai Ardeleanu a precizat că în această perioadă, personalul medical al unității spitalicești este testat în ceea ce privește infecțiile nosocomiale.

„În cursul dimineții au fost testați medicii șefi de secții, după aceea asistentele șefe, iar până la sfârșitul săptămânii are loc testarea întregului personal medical”, a precizat medicul Mihai Ardeleanu.

ardeleanu mihai

Infecţia nosocomială este infecţia contractată în unităţi sanitare cu paturi, de stat şi private, care se referă la orice boală infecţioasă ce poate fi recunoscută clinic şi/sau microbiologic şi pentru care există dovada epidemiologică a contractării în timpul spitalizării sau a actului medical sau manevrelor medicale, care afectează fie bolnavul – din cauza îngrijirilor medicale primite, fie personalul sanitar – din cauza activităţii sale şi este legată prin incubaţie de perioada asistării medicale în unitatea respectivă, indiferent dacă simptomele bolii apar sau nu pe perioada spitalizării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.