Multe dintre terapiile care se fac la clinica oncologică lui Gigi Becali, inaugurată luna aceasta, nu sunt validate ştiinţific şi nu sunt recomandate de comunitatea oncologilor serioşi, scrie ziarul Libertatea.

La Imunomedica se face terapie cu vâsc, dar și hipertermie totală, ca să „fiarbă” cancerul! Hipertermia totală înseamnă o febră indusă în tot corpul cu speranţa că va distruge celulele canceroase.

„Nicăieri în lume medicii nu tratează astfel cancerul, pentru că nu au dovezi că această terapie ar funcţiona. Pentru hipertermia locală, adică aplicată la locul tumorii, ţintit şi controlat, există dovezi că poate să mărească beneficiile chimioterapiei în forme specifice de cancer (practice, la nivelul peritoneului sau în cancerul de ovar, unde sunt noduli inoperabili rezultaţi din metastaze; sau în postoperator), dar hipertermia totală este complet în afara standardului terapeutic”, au explicat, pentru Libertatea, oncologii Cătălin Costovici şi Alexandru Grigorescu.

„Hipertermia totală nu se foloseşte. Mi se par nişte nebunii aşa, cinstit vorbind”, a spus, nefiltrat, doctorul Alexandru Grigorescu.

 

 

Sursa: www.antena3.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.