Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că medicii suceveni nu vor să se implice în campania de vaccinare, prin urmare centrele de vaccinare amenajate de Primăria Suceava nu pot fi funcționale.

Potrivit edilului, doctorii nu vor să fie responsabili de centru, întrucât suma ce ar urma să o încaseze ar fi aceeași cu a celorlalți medici care nu ar avea această responsabilitate. De aceea, edilul a făcut un apel la medici, asistenți medicali și la persoanele care ar putea îndeplini funcția de registratori să se implice în această campanie de vaccinare și să se adreseze la Primărie pentru a semna contractele de prestări servicii pentru ca cele cinci centre de vaccinare din municipiu să poată fi deschise.

„Din păcate, avem o mare problemă: nu sunt doritori. Noi am avut discuții la DSP și cu o parte dintre medicii de familie, iar la Colegiul Medicilor am înaintat o adresă. Dacă mergem pe un singur flux de vaccinare, ne-ar trebui o structură de minim zece medici, 20 de asistenți medicali și zece registratori ca să putem deschide centrele din municipiul Suceava. Din păcate, până acum sunt doar trei medici doritori și nu avem niciun echipaj complet ca să putem deschide măcar un centru de vaccinare”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Medicii suceveni nu vor să ia parte la campania de vaccinare

Acesta a adăugat că, în prima etapă, se dorește deschiderea a măcar două centre de vaccinare, respectiv cel de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și cel de la Școala Gimnazială nr. 11 din cartierul Burdujeni.

„Niciun medic nu vrea să fie coordonator, iar principalul motiv invocat de aceștia este faptul că nu au o indemnizație suplimentară, toți fiind plătiți la fel. Medicii de familie spuneau că medicul coordonator care are cea mai mare responsabilitate în centrul de vaccinare ar trebui să aibă indemnizație suplimentară”, a adăugat Ion Lungu.

Edilul a subliniat că medicii sunt plătiți cu 90 de lei pe oră, asistenții medicali cu 45 de lei pe oră, iar registratorii cu 20 de lei pe oră.

„Fac un apel de suflet la cadrele medicale și, în mod special, la medicii disponibili din municipiul Suceava: să ia parte la această campanie de vaccinare. Este o chestiune de solidaritate și de responsabilitate civică. Eu consider că nu avem voie să ratăm această campanie de vaccinare. Primăria municipiului Suceava se bazează pe o campanie de vaccinare reușită, astfel încât cât mai mulți oameni din orașul nostru să poată fi imunizați pentru că noi am pătimit cel mai mult din cauza acestui coronavirus”, a precizat primarul Ion Lungu, care a adăugat: „Dragi medici din municipiul Suceava, vă respect, am fost alături de dumneavoastră în această perioadă grea de pandemie și, de aceea, vă rog să dăm dovadă de solidaritate. Eu sper ca apelul meu să aibă efect, iar această campanie de vaccinare să fie o reușită în orașul nostru”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.