În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava are încheiate 111 contracte de prestări servicii medicale în ambulatorul de specialitate clinic cu un număr de 380 de medici specialiști, incluzând și ambulatoriile de specialitate ale spitalelor publice. Comisia constituită, conform prevederilor legale, din reprezentanți ai CAS, DSP, Colegiului Județean al Medicilor, asociația sindicală și cea patronală a medicilor specialiști analizează necesarul de servicii medicale de specialitate și stabilește necesarul de medici specialiști pentru fiecare specialitate clinică și zonă a județului.

Pentru specialitățile clinice, o normă reprezintă un program de lucru de 7 ore în medie pe zi și, respectiv, de 35 de ore pe saptămână. 

„În condiții de adresabilitate crescută din partea pacienților pentru o anumită specialitate, se poate prelungi programul de lucru, iar medicii specialiști și managerii spitalelor publice (pentru cabinetele ambulatorii de specialitate ale spitalelor) pot solicita CAS Suceava majorarea programului”, a precizat președintele – director general al CAS Suceava, Claudiu Cobuz. 

Acesta a mai precizat că prelungirea programului permite decontarea unui numar mai mare de consultații medicale acordate persoanelor asigurate de către medicii specialiști. 

Pentru a veni în sprijinul asiguraților, CAS Suceava nu a limitat și a aprobat de fiecare dată solicitările medicilor specialiști de prelungire a programului de consultații, astfel încat mai mulți pacienți au primit servicii medicale gratuite. În prezent sunt 24 de furnizori din ambulatoriul de specialitate care au program de activitate majorat, la nivelul întregului județ, specialitățile medicale fiind psihiatrie, dermatologie, diabet, oftalmologie, oncologie, neurologie, neuropsihiatrie infantilă, ortopedie, pediatrie, medicină internă și ORL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.