Directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, medicul Valerian Gavrilovici, a declarat, într-o conferință de presă, că la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt internați 21 de pacienți, dintre care nouă care nu sunt intubați și 12 ventilați mecanic.

Acesta subliniat că unitatea medicală are 40 de paturi ATI și o rezervă de 25 de ventilatoare mecanice.

Trebuie să ajungă și cele zece ventilatoare mecanice pe care le-a achiziționat Primăria Suceava”, a precizat Gavrilovici.

Acesta a precizat că numărul de pacienți care au nevoie ventilație mecanică este mai mic decât disponibilul pe care spitalul îl are.

Valerian Gavrilovici a mai declarat că în dimineața zilei de joi, 7 mai, la Spitalul Județean Suceava erau internați 497 de pacienți infectați cu coronavirus, dintr-un total de 602 pacienți, restul de 105 fiind pacienți noncovid.

În ceea ce privește decesele înregistrate în cadrul unității spitalicești sucevene, directorul medical interimar, Valerian Gavrilovici, a prezentat situația acestora pentru fiecare lună de la debutul pandemiei.

De la 1 mai și până astăzi, 7 mai, au fost 18 decese, în luna aprilie, conform datelor de la Morgă, au fost înregistrate 149 de decese, iar în luna martie, sunt 19 decese. La acestea se pot adăuga câteva cazuri de persoane decedate în UPU și de la Medicina Legală, respectiv în luna martie se adaugă 37 de decese suspecte de coronavirus”, a explicat medicul Valerian Gavrilovici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.