Peste 98% dintre pacienții COVID ai Spitalului Județean Suceava nu sunt vaccinați, iar marea majoritate dintre ei se prezintă la spital doar atunci când sunt pe o pantă descendentă și pentru care prognosticul e același: decesul.

Potrivit coordonatorului activității COVID din cadrul Spitalului Județean Suceava, medicul Monica Terteliu, varianta Delta este mult mai agresivă și mai contagioasă, ceea ce îi pune în dificultate pe medici, dar și pe pacienți, mai ales că îi afectează și pe cei mai tineri.

Chiar dacă unii pacienți își revin din boală după ce au văzut moartea cu ochii, niciunul dintre ei nu își schimbă părerea și continuă să rămână la fel de neîncrezător în medici și în vaccin.

„Nu am primit feed-back pozitiv până acum, adică niciun pacient nu a spus că va merge acasă și își va convinge apropiații să se vaccineze, în schimb, primim tot felul de injurii și amenințări de la pacienți și aparținători, mai ales atunci când anunțăm un deces. Ne-am obișnuit cu asta, însă am aprecia tare mult dacă oamenii s-ar informa din surse sigure și ar respecta regulile sanitare”, a declarat dr. Monica Terteliu.

De altfel, medicul sucevean a precizat că, din păcate, oamenii nu au încredere în sistemul medical, ceea ce îngreunează mai mult munca angajaților spitalului.

„Suntem un rău necesar, pentru că oamenii de urăsc, însă vin la noi pentru tratament”, a subliniat șefa Secției Boli Infecțioase.

În altă ordine de idei, medicul Monica Terteliu a subliniat că unitatea spitalicească dispune de toate resursele necesare tratării pacienților COVID, respectiv oxigen și medicație, iar în ceea ce privește prevenirea unor situații dramatice, cum a fost cea mai recentă de la Spitalul din Constanța, aceasta a precizat că secțiile în care sunt internați pacienți care au nevoie de oxigen se face o ventilație corespunzătoare a încăperilor și, de asemenea, la vedere sunt montate aparare de măsurare a nivelului de oxigen.

De altfel, dr. Monica Terteliu a precizat că este foarte important ca oamenii să înțeleagă să respecte regulile, întrucât aceasta este singura cale de a stopa pandemia

„Singuri în pandemie nu putem câștiga, iar singurul perdant este pacientul! Eu imi doresc doar ca oamenii să respecte regulile”, a conchis medicul sucevean.

One Response

 1. regulamentar vs prost

  ESTI DOAR O TROMPETA !!!
  citesc articolul de mai sus, asta dupa ce am reascultat interviul pe care l-ai dat in fata presei la SJU imediat dupa ce ai iesit de la injectia cu ser experimental…, mandra nevoie mare cu hartia governamentala care ,,dovedea” ca vei putea face tot ce ai trambitat in acel interviu.
  ba mai si indemnai tot boborul sa faca dupa tine.
  si acum: S U P R I Z A…
  astazi, in 2021 fiind, se demonstreaza ca tot ce-ai spus in fata presei ATUNCI, au fost si sunt doar minciuni, iar tu cucoana, o trompeta umilita.
  cand se va inchide cercul, dupa a 7-a injectie, veti primi toti plata tradarii si…, din pacate, nu veti mai putea face NIMIC PT. VOI.
  cercul il vor inchide cei de calitatea ta care au dat cu piciorul in Tepusa, crezand…sperand ca Alfa si Omega s-au pierdut in negura istoriei.
  Alfa si Omega au creat istoria, iar voi va inchinati la delta,miu si ce nazbatii vor mai fi scoase.
  asa ca: vom trai si vom vedea si negresit vom muri si…la fel vom vedea.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.