Medicul Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății şi fost director al Spitalului Judeţean Suceava, contestă atitudinea unor medici faţă de fosta conducere a unităţii medicale, dar şi faţă de preşedintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și susține că este nevoie de specialiști adevărați care să iasă în față. Medicul sucevean consideră că pandemia le-a dat unor oameni mediocri posibilitatea de a ieşi în faţă şi de a fi văzuţi zilnic. Cei vizaţi de reproşurile doctorului Irimie, în opinia acestuia şi-au asumat impresia că sunt cineva dacă înjură şefii. Ei au speculat criza şi au greşit. Medicul Irimie s-a referit la doi medici, care potrivit lui, nu au merite deosebite în meserie.

„Medici tineri sau mai puţin tineri, cum ar fi dr. Anatol Burlacioc, de la Chirurgie Plastică, la care, în afara faptului că s-a dovedit a fi un recalcitrant şi gălăgios, tot timpul fără motiv, nu am văzut nicio realizare profesională deosebită. Şi, dacă vrea, nu are decât să mă contrazică. Ca să spun drept, nici nu mă interesează dacă mă contrazice sau nu. Dar să se uite în protocoalele operatorii, să se uite şi la complexitatea cazurilor operate şi, apoi, putem discuta orice. Dr. Şestac (n. r. Manuela Şestac), care nici nu a învăţat bine uşile Spitalului de când e venită, dar a reuşit să se aleagă, cu ghilimelele de rigoare, preşedinte al Sindicatului Solidaritatea. Ea ar trebui să se gândească la faptul că a venit pe 3 martie de la Milano şi că trebuia să stea 14 zile în carantină şi nu a stat toată perioada. Există o dovadă scrisă, în 13 martie, dr. Şestac a depus o solicitare la conducerea Spitalului. Aceasta nu a fost luată în considerare, fapt pentru care dumneai a acuzat conducerea unităţii medicale că din acest motiv s-a produs tragedia. Iarăşi o prostie. În acelaşi timp, dr. Şestac a devenit pozitivă, nu ca atitudine, ci ca şi infectare cu coronavirus, în jurul datei de 15-16 martie. Atunci a reuşit performanţa să infecteze şi pe ceilalţi doi colegi de cabinet şi, bineînţeles, vina a fost aruncată pe conducerea spitalului şi pe preşedintele Flutur”, a declarat dr. Irimie.

Pe de altă parte, medicul Cristian Irimie crede că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost criticat din raţiuni politice, atacurile fiind coordonate de politicieni lipsiţi de curaj, care au redus anumite persoane la statut de cozi de topor.

„Ăsta a fost un accident epidemic, îmbolnăvirea în masă a cadrelor medicale. Ei, de toate chestiile astea sunt acuzate câteva persoane în frunte cu preşedintele Flutur, care chiar nu a avut vreun amestec în treaba asta. El este atacat doar din motive politice, din raţiuni de campanie electorală deoarece adversarii lui politici nu au curajul să spună că Flutur a făcut în judeţul Suceava atâtea lucruri care se văd. Vor sa-i strice imaginea! Când un om este bolnav, când un om se dă deoparte, din cauza stării de sănătate, iar tu vii ca să-i dai cu piciorul sau cu injurii devine absolut degradant pentru cei care fac aceste lucruri. Sunt convins că, pentru vorbele pe care le-am spus, vor veni mulţi să mă înjure”, a conchis dr. Cristian Irimie.

2 Responses

 1. Ioan Manole Slutu

  “…Flutur a făcut în judeţul Suceava atâtea lucruri care se văd…” ???
  Ati putea detalia,ca sa nu va injuram,cf.talent national? In plus,aceasta ar putea fi o baza de discutie,Flutur care s-a comportata tot timpul,in toate mandatele sale ,in toate izmenele si bunditele sale nationale,doar ca un politruc preocupat de imaginea sa,care a facut din spital doar un studio foto ,nu are nimic concret realizat,ceva care sa depaseasca discursul sforaitor despre viitorul luminos in turism,diaspora,festivaluri,uliti asfaltate cu bani puturosi,hacienda sa de nesimtit,hop-tsup-tsup,festivaluri ale cetinii,calului,mai ales ale calului pe sectiuni…Toate astea i s-au prabusit,ne-a lasat cu asistenta medicala la nivelul anului 1960…Doar daca treceti la realizari alte celea,ca pe dvs. si pe altii v-au tratat dupa legea lui ohm,adeca eu v-am facut oameni,acuma sa ma faceti voi pe mine…

  Răspunde
 2. Burlacioc Anatol

  Mă numesc Anatol Burlacioc. Vă solicit retractarea acestui material defăimător la adresa mea și a colegei mele Manuela Sestac! În caz contrar veți suporta consecințele legale!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.